Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2010 10:17 - Защо отдавна не ходя по мачове
Автор: dodoiv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 760 Коментари: 0 Гласове:
0



Искам на мнозина свои приятели да дам отговор защо отдавна не ходя по мачове. Някога бях свидетел на велики победи над Ливерпул, Нотингам, Байерн и прочее, дори ей така за забавление играех тото 1, някъде от 1987 – 1988 г. дойде и един вятър на промяната и в родното ни първенство и започнаха да се получават странни резултати. Сега нещо по-прясно – в събота ЦСКА пак победи Сливен със същия резултат, както на 10 август, този път за купата на България. 24 часа писа, че коефициентът във водещ букмейкър за победа на “Сливен” през първото полувреме и крайна на ЦСКА бе 21. Това е изведено в заглавие. Събитията на терена на стадион „Хаджи Димитър” се развиха точно по този начин.
Паралелно много спортни сайтове разискват от дълго време неполучаваните заплати на сливенските футболисти, изводите за вас, както и как бихте постъпили, ако 7-8 месеца сте без заплата – няма ли да се заиграете? А вчерашното заглавие във в-к Труд: Лечков плаши ЦСКА с В група - “Платете си дължимото до края на януари или оставате без лиценз!”.
image
Мисля, че това допълва картината и разбирам онези, които влизат да викат сред гостуващата агитка на мачовете на Сливен с ЦСКА. А иначе някога и аз гледах националите, признавам си – по телевизията. През прословутата 1994 г. си легнах за късния мач с Аржентина – нямах надежди. Но после и аз гледах мача с Германия, и аз крещях при гола на Лечков. Бях на гости у приятели, после излязохме вкупом по софийските пълни улици. Трима мъже грабнахме три тави и дървени лъжици и задумкахме по тях. Какво ли ще помислят днес моите двама приятели, след като прочетат това във фейсбук, спомняйки си как набързо ни именуваха „Трите тавички”. Никога няма да забравя една картина – възрастна жена с бастун бе застанала но едно елтабло, почукваше до него, мълвейки заветната фраза – „българи-юнаци”. Ето за това тая игра е велика, би възкликнал колегата Кънчев. Трогателно и още по-трогателното е, че вероятно тя отдавна не е жива и едва ли си е отишла от този свят с оптимизъм, гледайки как различни „герои” „оправят” живота й. Юпита проекти и „младите лъвове”, които взеха властта във футболната централа. Лечков пък два мандата оправя живота на сливналии според неговите думи. Е, хак им е. Някои май и до днес са склонни да бъдат оправяни, бъркат или не бъркат месията е без значение. Какво да кажеш повече – като отговорът е даден от онзи нелицеприятен западен филм за Лечков – „Вие да сте вкарали гол на Германия? – мълчете тогава.



Тагове:   мачове,   Отдавна,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692779
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031