Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 14:21 - Скандал: Младежи лудеят по Паисий кючек
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 6737 Коментари: 13 Гласове:
1

Последна промяна: 10.03.2010 15:47


За новата унищожителна мода разказа в национален ефир по Дарик радио навръх 3 март в репортаж на Здравка Танева, сливенският преподавател, координатор на Националния щаб на ВМРО /Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност/ и скъп мой приятел Георги Георгиев.
image

Той бе възмутен от появата на кючека Паисий Хилендарски и каза, че учениците не обръщат внимание на дейците на просветното дело и борбата за църковна свобода, а се интрересуват предимно от ореолите на силните царе.

„За това има вина цялото общество. Това е музиката, която слушат голяма част от българите, но все пак трябва да има някаква цензура и такъв кючек не може да има, трябва да има някаква цензура от страна на държавата. Не че трябва да се върнем в годините на комунизма, но това е подигравка спрямо човека, който е поставил основите на българското Възраждане и без който не се знае дали и след колко века щеше да се събуди българинът”, каза Жоро.

Кючекът е хит сред част от учениците на Сливен. Музикалната гавра е вкарала в потрес учители и родители. Учениците реагират разнопосочно, но почти всички признават, че са го слушали в интернет.

 

Предлагам ви и една публикация на Веселин Максимов във в-к Десат, точно по този повод:

 

Eдин монай тъмен, непознат и бледен, пред лампа жумеща пишеше наведен... / Из "Епопея на забравените", Иван Вазов

Отче, дано не гледаш от някоя дупчица на небето...
Наистина, който трупа знание, трупа печал. Навръх празника ми звънна Севда с въпроса „Видя ли „Паисий кючек?” В началото помислих, че не чувам добре или ракията ми е дошла в повече. Не би, обаче. Връзката беше перфектна, а бях изпил само две чаши червено.
Ако влезете в който и да е сайт за видеообмен и ръката ви се пресили да напише кощунственото „паисий кючек”, ще преживеете най-голямото омерзение в живота си, след учредяването на ДПС и големия Маргин, когото в съда носеха в одеяло.
 

 

Така нареченият „Оркестър Джамайка” е създал таз гнусотия, която, ако щете вярвайте, ама се радва на огромна популярност по цяла България. Под „клипчето” се мъдри недвусмислен надпис „Най-големият хит в Сливен”. Аз, пък, знаех за Сливен, че е „градът на 100-те войводи”, колко глупав съм бил!
Под този изкъртващ анонс могат да се видят мнения „lele 6to rakia izpihme na NG na toz ku4ek”, “mnoo qko” и „suupeeer”.
А невръстната ръчица на потребител tedityyy96 е написала „nai-liobima peseeeeen”.
Седях, гледах онемял и си мислех....че всъщност не е цялата вина на Тедитуу 96. За умствения багаж на Тедитууу 96, имат грижа мама, тате, училище, вестници, телевизии, радиостанции...
Няма как тедитата да гледат от екрана квичащ педерастичен дебелак с перхидролена коса и брада и да знаят кой е Паисий Хилендарски и какво е направил. Докато връх на телевизионните програми продължава да бъде каненето на скъпо (и не чак толкова) платени проститутки, наричани „манекенки”, Тедитуу96 ще смята, че Кондьо от Сливен, дето лежа в затвора за сутеньорство, е измислил националния химн.
Бродейки по дирите на отврата, сътворен от плевенския „оркестър”, стигнах до форум, в който виден умник обясняваше, че всяко поколение си имало своята музика и ако някой навремето така се нахвърлял върху рок групите, едва ли щяло да бъде приятно на феновете и още скуп подобни глупости. Написах, че не си спомням „Щурците”, „Сигнал”, ФСБ, Импулс, LZ, а от новите – Б.Т.Р., Контрол, та дори и Хиподил, да са направили подобна гадост, като въпросния „Паисий Хилендарски кючек”.
Мазното маане, всъщност, е на цигански, така че нямаше как да разбера какво, изобщо, иска да каже лирическият герой. Аз съм твърдо убеден, че тези, които го слушат, също си нямат хал хабер за какво става въпрос, но съм и 100 % сигурен, че дори и текстът да беше клетви и псувни, нямаше изобщо да се притеснят, защото не са и чували за атонския монах, написал „О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин?”
Като заговорихме за цитати, се сетих и един от Светата книга: „Блажени са нищите духом, защото тяхно е царството небесно „
Айде бе! Значи бях прав да си мисля, че няма справедливост ни на този, ни на оня свят! Щом като тези нищи духом, дето харесват и слушат „Паисий кючек” са блажени, значи хептен сме я окъсали! Че и за капак, щели да наследят и Земята и царството небесно!
Аха, изясни ми се! Нали през 2012 нямало да бъде свършека на света, а „коренна промяна в мисленето и възприятията”, та явно въпросната гнус е един изпреварил с две години времето си образец на свръхновата сетивност и култура.
И изобщо не съм съгласен с каквито и да било приказки за дискриминация, сегрегация и шовинизъм! Ей на това му викам „плурализъм”, аз! Мазен, еднопръсточел мангал се гаври с една от националните ми икони и аз не, че не му правя нищо лошо, ами и го коментирам, на всичко оттгоре!
Да знаете, обаче, че това не е пръв опит „с изразните средства на песен на попкултурата (както би се изразил неврозния социолог Андрей, който обича да ръкомаха) личност от нашата история да бъде популяризирана сред младите”. Не забравяйте паметната песен на рапърите Румънеца и Енчев „Шатрата”. Ето ви малък цитат (тя поне е на български):
„Хайде малко да говорим за история!
Тази тема снощи мацката отвори я.
Как аз, вместо за гърдите да я хвана,
Тъй стана дума за величие на хана.
Владимир Расате, де са ти очите?
Стига гледа тая мацка във гърдите!
Панталонът, Балдуиновата кула,
Леле, колко чифта гащи е обула!
Аспарух, във шатра- та, шатра- та
Моли се на Тангра- та, Тангра- та...”
Има купища коментари и на това гениално произведение с главен герой хан Аспарух. Аз, обаче, смятам да ви поздравя само с един. На yulito-zveti. Той гласи „qkoo! ae, koi e asparuh?”
Отпреди две години сме едни горди и официални членове на Европейския съюз, гледаме все да се съизмерваме с хората оттам и с тези отвъд океана.
Само че, те от доказаните си престъпници (Били Хлапето, Джеси Джеймс) правят национални герои.
А ние превръщаме нашите светини в бостански плашила.
И негодуваме, че нито Европа, нито тез отвъд океана ни уважават.
Отче Паисие...дано не гледаш от някоя дупчица на небето.



Тагове:   младежи,   кючек,   скандал,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Смъртна обида за българската нация!!!
10.03.2010 15:33
Да се намери тоя, който си е позволил да се гаври с Паисий и да бъде осъден на доживотна каторга!
цитирай
2. dodoiv - елеганс
10.03.2010 16:19
Брях, Жоро и кърпичка има втъкната в джеба. Евала
цитирай
3. анонимен - кючекa паисий
23.03.2010 20:25
http://afasta.com/aLljQPua_Y-qmIjxGA/кючек+паисий.mp3
цитирай
4. анонимен - link
10.04.2010 04:08
[URL=http://www.4shared.com/audio/6XemKiAf/__online.html]кючек паисий.mp3[/URL]
цитирай
5. анонимен -
10.04.2010 04:08

цитирай
6. анонимен - ilVavCLkVwcr
25.05.2011 05:20
And I thought I was the sensible one. Thanks for setntig me straight.
цитирай
7. анонимен - GTcnTFIRU
25.05.2011 14:25
Posts like this brighten up my day. Tnhkas for taking the time.
цитирай
8. анонимен - agbvhkBEHyOV
25.05.2011 15:33
2xNECi <a href="http://dmbuxhygdxwy.com/">dmbuxhygdxwy</a>
цитирай
9. анонимен - nSbtpnPi
26.05.2011 13:50
YcB1jS <a href="http://fwhvybefgunk.com/">fwhvybefgunk</a>
цитирай
10. анонимен - CLimhITbXJDWrIJfJOK
26.05.2011 18:45
UdGz9Q , [url=http://jmwbwsinwcxk.com/]jmwbwsinwcxk[/url], [link=http://ivecbjuvjmbb.com/]ivecbjuvjmbb[/link], http://ycfniidviyds.com/
цитирай
11. анонимен - NPrZZQwTm
28.05.2011 17:12
pJVXtU <a href="http://homycldjbcdc.com/">homycldjbcdc</a>
цитирай
12. анонимен - onfvrQeJslmwtFKxMJ
28.05.2011 17:28
EnRKeN <a href="http://enhbsfkcjymx.com/">enhbsfkcjymx</a>
цитирай
13. анонимен - PzywAbTXDotIoMqSU
31.05.2011 19:45
uqD6Mr , [url=http://vjpyiwboqlxo.com/]vjpyiwboqlxo[/url], [link=http://bkjjrdrkvgda.com/]bkjjrdrkvgda[/link], http://udmkmphghfaz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1698588
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930