Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 11:37 - Страстите в Сливен се нажежиха, замеряха екип на bTV с яйца
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
0



image © © снимки: bTV     n = document.getElementById("audio_player"); Още по темата
  Съветници от Сливен пишат на Главния прокурор Седемте обвинения срещу Лечков Лечков поиска от съда да се върне на кметския пост Лечков остава извън общината Обвиниха Лечков за злоупотреби с европари

Напрежението в Сливен заради скандалите с кмета на града Йордан Лечков ескалира. Тази сутрин на площада в града граждани скандираха „Оставка!" за отстранения временно от длъжност кмет.

Гражданите на Сливен обвиниха градоначалника, че краде общински пари. Екип на bTV, който предаваше пряко от площада, пък бе замерян със сурови яйца.

Временно изпълняващата дейността кмет на община Сливен в момента Нели Енергиева определи от своя страна като глупост твърденията, че нейният съпруг е част от мафията на Лечков. Тя категорично отрече твърденията, че съпругът й е в конфликт на интереси. Съпругът на Енергиева е зает като „обикновен работник" във фирма, която работи с общината, печели обществени поръчки и според нея не съществуват конфликти на интереси.

„Малко са общините в страната, които биха се похвалили с безрезервна заверка на цялостен одит на бюджетната година четири години подред", каза Енергиева. По думите й одитирани са финансовата дейност на бюджета и цялостното управление на община Сливен.

Йордан Лечков, който бе подготвил документи, оневиняващи го по повдигнатите му седем обвинения не успя да ги покаже, като заяви, че в България документи не се гледат. Лечков отхвърли и обвиненията, че общински пари са източвани към фирми на неговата сестра. Сливенските общински съветници нахлуха по време на интервюто в залата на общината, което пък предизвика недоволството на Лечков, който свали микрофона си и излезе от залата. Последва го и временно изпълняващата длъжността кмет на Сливен Нели Енергиева.

Отстраненият кмет все пак се върна и обвини прокурори в организирана престъпност. Той припомни, че май месец миналата година е сигнализирал за нарушения в НАП, при което последвала оставката на директора на агенцията. Лечков е категоричен, че няма да подава оставка, а в най-скоро време съдът ще го признае за невинен. Той добави, че ще се кандидатира и за следващ мандат на предстоящите избори. „Всички партии разчитат на моята подкрепа, аз не разчитам на никоя", каза той в отговор на въпрос дали очаква подкрепа от ГЕРБ.

Лечков използва ефира и се пошегува, че е предприел антикризисна мярка. В града идват телевизии, проверяващи от НАП, прокурори, които се хранят и нощуват в хотелите на града, което носи приходи на града.

Йордан Лечков беше отстранен от кметския пост временно от Окръжния съд в Сливен в края на април, а на 4 май Апелативният съд в Бургас потвърди решението. Тогава му беше наложена и мярка заради седем обвинения в качеството му на длъжностно лице. Определението на Бургаския апелативен съд бе окончателно и не подлежи на обжалване. По закон обаче Лечков има право да поиска възстановяването отново в случай, че разследването се бави или не се води по установените норми. Обвиненията срещу него са за злоупотреба със служебно положение за собствено или на приближени лица облагодетелстване с нанеси щети на общината, неправомерно изразходване на бюджетни средства, съставяне на документ с невярно съдържание, оказване на натиск на бивш



Тагове:   Сливен,   яйца,   bTV,   нажежиха,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697080
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930