Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 14:02 - Лечков определи действията на прокурор и следовател като импотентни и некомпетентни
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 1117 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2010 14:03


За пореден път прокуратурата и следствието проявяват много голяма импотентност. Това обяви днес пред журналисти кметът на Сливен Йордан Лечков.
image 
Според него са преминати вече всякакви граници на нормалните човешки взаимоотношения. Сега му се повдигало 8 – 9-то обвинение за едно и също нещо.

„От дело № 1 се вадят се пак на Илия Манастира глупостите, той е добър и честен човечец в Сливен. По дело № 10 на господин Краваря сега на нас повдигат обвинения, където е ясно кой е нарушил”, загатна кметът. Едното от седемте обвинения било по жалба на Илия Георгиев Кирилов

Според кмета се вадело и девето обвинение от друго дело, това било процесуално нарушение и било жалко, че вече почти една година няма назначен окръжен прокурор и че наблюдаващия прокурор и следовател се занимават само с делата на общината. Освен това сроковете били свършили, но се вадело от едно дело, за да се печелят месеци време.

„Моля Висшия съдебен съвет да назначи най-после окръжен прокурор, да има кой да носи отговорност, защото това което става е извън всякакви човешки норми. Повдигат се обвинения на кмета, зам. кмета, юриста на общината, на надзора, на всички по веригата там, където е установено примерно, че еди кой си е нарушил”, коментира Лечков и заяви, че иска още утре да влезе в съда, но се правело доразследване.

На въпрос на Дарик дали вижда някакъв знак в това, че Сливен няма окръжен прокурор от 3 март, когато почина Пейчо Хитов, Лечков отговори така: „Всички са еднакво некадърни”.

Той отговори още, че не знае дали има вмешателство на политическата власт върху прокуратурата, но можел да твърди обратното за вмешателство на прокуратурата върху местната и политическата власт и това било некомпетентност и импотентност от страна на Пламен Стефанов и следователя Кашински, които са кандидати за поста окръжен прокурор.

По това, че в момента двама висши полицаи са в болнични и споменатото вече отсъствие на назначен окръжен прокурор Лечков отговори, че това не нормална ситуация, но не било негов ресор и прави това, което зависи от него и нямало никакво разследване по неговия сигнал за нарушения на работата на изпълнителя по водния цикъл, но имало становище от полицията, че има измама и трябва да има досъдебно производство.

„Ние много добре знаем какво става в Сливен, само че в различни църкви се кръстим и се молим”, заключи сливенският кмет.

 „На този етап прокуратурата няма да коментира тези изказвания и изнесената информация от разследването”, даде изявление за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Виолета Калайджиева след консултация с наблюдаващия прокурор и добави, че ще бъде подадено съобщение след изготвянето на прокурорския акт.




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Хаджи Сдухльо
29.11.2010 16:09
Тоя Плешо страда от вечно и тотално разстройство. Сере от всичките си отверстия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697292
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930