Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 17:13 - Изстрели и полицейска блокада заради обир на банка в центъра на Сливен
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 7714 Коментари: 19 Гласове:
1

Последна промяна: 23.03.2011 22:06


В момента центърът на Сливен е под полицейска блокада, заради обир на Инвестбанк в близост до сградата на областна управа. През последния час проехтяха изстрели, имаше престрелка. Станахме свидетели на позиционираните полицаи от почти целия криминален отдел.
image
В хода на обсадата полицаите облякоха и бронежилетки.
image
Неподвижен възрастен мъж бе качен на линейка, най-вероятно сериозно ранен. От репликите и подвикванията на полицаите се разбра, засега, че нападателят е един и се намира в банката. Някои сайтове пишат за маскирана банда. Ченгетата отцепваха на няколко пъти натрупалите се зяпачи и медеи с мотива, че се стреля с бойни патрони и всички да се прикрият зад близките блокове. Стана ясно, че в банката има заложници.
Дарик съобщи, че  42-годишен мъж е прострелян при въоръжения банков обир в Сливен. Той е приет в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" около 16,10 ч. Настанен е в шокова зала.Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб. Събира се оперативен екип.За случая е уведомена окръжната прокуратура, продължават действията за овладяване на ситуацията и изясняване на случая.


Тук припомням, че нападнатата банка е тази, в която Лечков прехвърли всички общински сметки и операции през миналия мандат.

Въоръжен мъж е взел шестима души за заложници при обир на банка в Сливен, откъдето са се чули и изстрели. Това каза пред Дарик директорът на сливенската полиция Никола Геджев. По първоначална информация е ранен охранителят на банката, който е откаран с линейка в болница. Няма информация за неговото състояние.

Геджев заяви, че нападателят иска полицията да освободи района, като не съобщи повече подробности.

Нападателят е нахлул около 16.00 часа в „Инвестбанк", която се намира на 15 метра от входа на областната администрация. Сигналът в МВР е получен от паник-бутон.

Евакуирани са служителите на Областна администрация и живеещите над „Инвестбанк" в Сливен.

Районът на банката е отцепен от полицията.
 

От полицията в Сливен потвърдиха, че в сградата на банката има взети заложници. Подробности обаче отказаха да съобщят. Репортер на сайта видя, че полицаи са заели позиции на терасата на кооперацията, непосредствено над банката. Всички са с извадени пистолети.

 

На място обаче не се виждат полицаи с пушки или автомати. Междувременно се разбра, че в полицейската дирекция се създаден щаб, който прецени дали да бъде атакувана банката. Големият проблем е, че няма яснота колко са нападателите, споделиха редови полицаи.

 

Малко преди 16.40 се чу петият поред изстрел от банката. Служител на частната охранителна фирма 3S СОТ посегнал да влиза в помещението, когато проехтял първият изстрел.

 

Гардът явно не повярвал какво се случва и направил втора крачка, когато проехтял нов изстрел. Тогава той извадил оръжие и успял да избяга. В момента колата на охранителната фирма е спряна на 7 метра от входа на банката. Полицаи споделиха че бодигардът на банката, който е изнесъл простреляния мъж, се е върнал отново вътре.

 

Явно не иска да остави колежките си сами. Повечето служители на Инвестбанк в Сливен са дами. Предполага се, че именно те са заложниците.

 

Sliveninfo научи, че във вторник в Инвестбанк са постъпили над 1 милион лева за заплати на общинската администрация в Сливен. Проверка установи, че парите не са били преведени в сряда. Предполага се, че нападението не е случайно.
 

Нови изстрели се чуват от сградата на „Инвестбанк” в Сливен

23 март 2011 / 18:18 | Полиция | Радио "Фокус" Сливен

Сливен. Нови изстрели се чуват от сградата на „Инвестбанк” в Сливен, където се извършва въоръжен грабеж, а служителите на банката са взети за заложници, предаде репортер на Радио „Фокус” Сливен. Екипите на полицията отцепиха района около банката, като в района не се допускат дори живеещите там и те не могат да се приберат по домовете си, докато не бъде овладяна ситуацията.
Остава засиленото полицейско присъствие. На всеки един изход на улиците, които водят към банката има по няколко полицейски коли, както и полицаи с бронежилетки, въоръжени с пистолети и автомати. На единия от изходите на улиците има и линейка. В района на инцидента има и цивилни полицаи.
Валя МАРЕВА

BTV:

Нападателят все още е в банката, като по думите на очевидци държи заложници и има прострелян служител от охраната.

 

Сред заложниците има и бременна жена, съобщават клиенти на банката. Според други източници обаче бременната жена наистина е служител на банката, но днес не е била на работа.

Раненият охранител е откаран в болница "Иван Селимински". По информация на потребители, изпратили сигнал до "Аз, репортерът", охранителят е с кръв в белите дробове.

Районът около банката е отцепен. Нападателят нахлу в сградата около 16:00 часа, в момента на мястото все още се чуват изстрели.

"Единият охранител в банката се опитал да предотврати обира, но бил прострелян от нападателя. Другият охранител успял да изведе своя колега извън банката. Раненият е откаран в болница", съобщи кореспондентът на bTV Йонита Иванова.

"В чисто човешки план всички - и ръковдство, и служители сме много притеснени и се опитваме да помогнем по някакъв начин. Надявам се всичко да приключи благополучно", съобщи в телефонен разговор за bTV председателят на Надзорния съвет на Инвестбанк и собственик на Феста Холдинг Петя Славова. Банката създаде кризисен щаб, а телефонът за връзка с него е: 0888 478 360.

По информация на Фокус простреляният мъж е 42-годишен. Той е настанен в шокова зала. Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и с опасност за живота. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му.

От МВР съобщиха, че вече е проведен разговор с похитителя, който до момента не е предявил никакви искания. По информация на bTV той е от турски произход и живее във Варна.

"Вчера са преведени парите на Община Сливен, а Инвестбанк обслужва общината. Това са парите на администрацията, училищата, детските градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Трябва да са около милион лева, но не може да се каже колко точно. Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите", каза областният управител на Сливен Марин Кавръков, цитиран от Фокус.

Клонът на банката се намира на партера на жилищна сграда, точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града, на 20 метра от пешеходната зона. Служителите в Областна администрация и жителите на кооперацията, в която се намира банката, са евакуирани.

Въоръжен взе заложници при банков обир в Сливен (ОБЗОР)

23 март 2011 / 19:53 | Общество | Агенция "Фокус"

Сливен. Седем души са взети за заложници при опит за въоръжен грабеж в “Инвестбанк” в Сливен. Инцидентът стана около 16.00 часа. На място има много полиция. Служителите, които работят в клона на "Инвестбанк" АД в Сливен, са девет. Един от тях от днес е в отпуск, така че можем да предполагаме, че заложниците са 7, каза Диана Младенова, председател на УС и изпълнителен директор на "Инвестбанк".
Простреляният охранител Станчо Станев е изведен от банковия клон и в момента се извършва операция в Окръжна болница – Сливен.
Директор на "Инвестбанк" Клон Сливен е Веселка Цонева, един от най-добрите служители на "Инвестбанк", главен счетоводител е Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител. Това са млади хора, професионалисти, коректни и лоялни към банката служители.
Ръководството на "Инвестбанк" АД е изключително загрижено за своите служители и за всички, които са били в клона на банката в този момент. Ръководството на "Инвестбанк" АД разчита на високия професионализъм на МВР за благоприятното разрешаване на случая в най-кратък срок.
Към момента не е ясно дали се водят преговори с похитителя. 42-годишният охранител на банката е бил ранен при нападението на "Инвестбанк". Мъжът е приет в спешното отделение на областната болница „Д-р Иван Селимински” около 16,10 часа. Раненият е настанен в шокова зала. Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че той е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб. Екип от специалисти оперира ранения.
Двама изпълнителни директори и членове на Управителния съвет на "Инвестбанк", със служители на сигурността на "Инвестбанк" АД, са на път за Сливен, за да окажат необходимото съдействие на органите на реда. Във връзка с въоръжен грабеж в клона на Инвестбанк АД в гр. Сливен, при който са задържани за заложници служители на банката, в банката е създаден кризисен щаб, телефон за връзка: 0888 478 360.
"Инвестбанк" се намира на около 15-ина метра от входа на областната администрация. За да предпази служителите, областният управител Марин Кавръков е наредил всички работещи от първия етаж да се качат на втория. Той каза още, че вчера са преведени парите на Община Сливен, а „Инвестбанк” обслужва община Сливен. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Трябва да са около милион лева, но не може да се кажа колко точно. Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите”, посочи областният управител.
Специализирани екипи на полицията са разположени на първия етаж на жилищните блокове, които се намират срещу „Инвестбанк” в Сливен и на покривите на сградите в района. Живеещите в района не могат да се приберат по домовете си, защото целият център на града е отцепен от полицията. Има хора, които работят в сградите и те не могат да излязат. В банката е тъмно, спуснати са щорите и не се вижда нищо. Светлините са изгасени.
На мястото на инцидента има и екипи на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Полицаите са с бронежилетки и с оръжия.
От сградата около 18.00 часа отново се чу стрелба - няколко изстрела, около пет.
Остава засиленото полицейско присъствие. На всеки един изход на улиците, които водят към банката има по няколко полицейски коли, както и полицаи с бронежилетки, въоръжени с пистолети и автомати. На единия от изходите на улиците има и линейка. В района на инцидента има и цивилни полицаи.
В Сливен има голямо напрежение, особено сред хората, които имат близки в банката.
В чисто човешки план всички - и ръководство, и служители - сме много притеснени и се опитваме да помогнем по някакъв начин. Надявам се всичко да приключи благополучно, каза пред бТВ председателят на Надзорния съвет на "Инвестбанк" и собственик на Феста Холдинг Петя Славова.
В момента колегите са на място. Докато не приключи всичко, което е свързано с този случай, не смятам, че е коректно да бъде коментирано каквото и да било. Това каза пред Агенция “Фокус” Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. На въпрос дали са се свързали с човека, който държи заложниците в "Инвестбанк" в Сливен, той каза: „Правим всичко възможно да имаме комуникацията с човека. В момента не смятам, че е редно и удачно да се прави какъвто и да било коментар”.
Нека не всяваме паника в хората и да оставим професионалистите да си свършат работата. Това заяви пред Радио „Фокус” кметът на Сливен Йордан Лечков във връзка с въоръжения обир на банка в града, при който като заложници са взети седем души.
Лечков обясни, че при така създалата се обстановка в Сливен, няма как хората да са спокойни, още повече, че има и прострелян човек, за чиито живот лекарите се борят.
Кметът на Сливен Йордан Лечков каза още, че не вярва обирът в клона на „Инвестбанк” да е професионално планиран. „Когато човек граби, граби”, коментира той. Лечков изрази надежда, че служителите на реда, професионалистите, които са обучени как да действат в подобна ситуация, ще се справят и ще я овладеят. 



 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. tit - Е, вече не са там, вероятно...
23.03.2011 17:21
цитирай
2. dodoiv - Вероятно усети, че не си прав и ек...
23.03.2011 19:01
Вероятно усети, че не си прав и екшъна продължава
цитирай
3. jivko1128 - Един нападател и шестима служители ...
23.03.2011 19:55
Един нападател и шестима служители са в банката, в която се извършва въоръжен грабеж
цитирай
4. jivko1128 - Как мислите че човек ако е взел кр...
23.03.2011 19:56
Как мислите че човек ако е взел кредит от банката и в тази криза не може да бъде връщан, а лихвите станали двапъти повече от кредита- КАЖЕ ТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВИ, ДА СЕ БЕСИ ЛИ ИЛИ БАНКАТА ДА ОБИРА. Един съвет до като банките ни обират трябва да има и такива смелчаци да ги обират. Зададете си въпроса защо тази банка само обслужва цигани и хора бедни, за да им взема много повече лихва, а банката е на ЛЮБЕТО на ИМПЕРАТОРА. Председателката на община Сливен Мария Григорова е юристконсул на банката задайте си въпроса???
цитирай
5. анонимен - qWAufphGLqoPkRXwWCF
25.05.2011 01:00
Wow! That's a really neat anwesr!
цитирай
6. анонимен - gDBClMbObPuDnZL
25.05.2011 03:24
It's sopkoy how clever some ppl are. Thanks!
цитирай
7. анонимен - yBccchMHGceBqCjsAqE
25.05.2011 11:26
The forum is a brighter place tnhaks to your posts. Thanks!
цитирай
8. анонимен - sAjBjErEAEGKTL
25.05.2011 15:04
uPEtD4 <a href="http://xagjfabbxcvv.com/">xagjfabbxcvv</a>
цитирай
9. анонимен - wUMqdnYgDu
25.05.2011 15:22
ugVzFn <a href="http://fdwgkktptyod.com/">fdwgkktptyod</a>
цитирай
10. анонимен - YRbRvZCjTErJGxETI
25.05.2011 15:42
x6HmdG <a href="http://tiohqimmxxcw.com/">tiohqimmxxcw</a>
цитирай
11. анонимен - AtYpGLkAYVGhSFbKgy
25.05.2011 19:45
zPckU1 , [url=http://ezubrspgpgcg.com/]ezubrspgpgcg[/url], [link=http://wiiqlpbdjzrc.com/]wiiqlpbdjzrc[/link], http://cyhocmhkjmtx.com/
цитирай
12. анонимен - eqslCVVLgMaSuKwuFsr
25.05.2011 20:05
32xunw , [url=http://mcdoaypqzilh.com/]mcdoaypqzilh[/url], [link=http://pcizbeowujlf.com/]pcizbeowujlf[/link], http://pvwglluuspbf.com/
цитирай
13. анонимен - zNiLUeOo
26.05.2011 18:14
5eVgak , [url=http://gzdliloazmbp.com/]gzdliloazmbp[/url], [link=http://gofsupljpxyx.com/]gofsupljpxyx[/link], http://tqtkylasymms.com/
цитирай
14. анонимен - IqPrtzECBmNmrA
28.05.2011 16:49
lcHV4m <a href="http://fkevpveljqnn.com/">fkevpveljqnn</a>
цитирай
15. анонимен - yRPYszgwK
28.05.2011 17:01
YQ8BGp <a href="http://sblpsonjulle.com/">sblpsonjulle</a>
цитирай
16. анонимен - lfULjMywgK
28.05.2011 17:17
sRI1tD <a href="http://xdgvwmfhpkvk.com/">xdgvwmfhpkvk</a>
цитирай
17. анонимен - WMUVHDtjDOiJMtTn
31.05.2011 19:13
b9KELi , [url=http://keawxbqwjavy.com/]keawxbqwjavy[/url], [link=http://jztorcticprc.com/]jztorcticprc[/link], http://minexyhzvrnp.com/
цитирай
18. анонимен - owENPgJiHpU
31.05.2011 19:42
tjiPFp , [url=http://xlndmgjfuwtq.com/]xlndmgjfuwtq[/url], [link=http://drclqjaoqdaj.com/]drclqjaoqdaj[/link], http://ndwsybrkcybz.com/
цитирай
19. анонимен - btFVsjZNzOWkUa
31.05.2011 19:49
OfXu3x , [url=http://rgfmmgjfbvvb.com/]rgfmmgjfbvvb[/url], [link=http://vubutmnhxwpx.com/]vubutmnhxwpx[/link], http://myvxpangbpiv.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1698472
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930