Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2009 14:15 - И ГИБЕЛНИЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ НЬОЙСКИ ДОГОВОР НЕ ОБЕДИНИ ВМРО, ЕДНА 100 ДУШИ СЪБРА КАРАКАЧАНОВ В БЛАГОЕВГРАД, 1200 НЕГОВИ ОПОНЕНТИ ПРОТЕСТИРАХА В СОФИЯ
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 2336 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.12.2009 14:55


Структурите на ВМРО в Пиринско останаха разделени и на традиционното факелно шествие за отбелязване годишнината от подписването на Ньойския договор.

Едва стотина души от Кюстендил, Банско и София успяха да съберат Красимир Каракачанов и Георги Васев в Благоевград в петък вечер. Рехавото шествие премина по централната улица „Тодор Александров” и традиционно завърши пред паметника на Македонския четник, но без тържествена церемония.

Структурите на ВМРО в Пиринско отново бойкотираха лидера си Кр. Каракачанов и предпочетоха да се включат в алтернативното шествие, което противници на Каракачанов организираха в събота в София.

image

Четири автобуса с членове на ВМРО от Сандански, Петрич, Кресна, Струмяни, Симитли, Разлог, Гоце Делчев и Благоевград, водени от Атанас Стоянов, председател на Общинския съвет в Сандански и Георги Тренчев, заместник-кмет на Разлог, се вляха в многолюдното факелно шествие, организирано от Националния щаб на ВМРО, който е в опозиция на сегашното ръководство.

Над 1200 души със запалени факли, водени от военен духов оркестър, преминаха със скандирания „Долу Ньой!“, „Македония е българска!“ по централните булеварди на София.

image

Участниците в шествието приеха декларация, в която се настоява България да заведе дело срещу Сърбия в Международния съд в Хага за определяне статута на Западните покрайнини. „Това са български територии и те трябва да се върнат на страната ни, ако Сърбия иска подкрепа за Европейския съюз“, се казва в декларацията.

image

На шествието присъстваха и над 20 българи от Западните покрайнини, които ще разпространят декларацията сред нашите сънародници там. Бившите депутати от ВМРО Борис Ячев, Мирослав Мурджев и Бойко Ватев, които са членове на Националният щаб, се срещнаха в парламента с председателката на Народното събрание Цецка Цачева, за да й връчат декларацията.

30 ноемвир 2009 г, вестник "Струма"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

ДО
НИК НА ВМРО – БНД

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

От Областната конференция на ВМРО – БНД на град София

 

Днес 29.11.2009., съгласно решение на Областната конференция от 06.10.2009 г., преведена в централата на ВМРО – БНД се проведе отчетно-изборна конференция на Областната организация на ВМРО – БНД на гр. София.

Като се има впредвид провеждането на досегашната политика на новото ръководство , политика изпълнениа с инсинуации, лъжи и заблуди с цел уронване на престижа и морала на най-работещите организации на ВМРО – БНД в гр. София, Конференцията взе решения:

  1. не признава решенията на нелегитимния конгрес на ВМРО – БНД в гр. София, проведен на 17 и 18 октомври 2009.

  2. считаме решенията на НИК на ВМРО – БНД за нелегитимни в този момент, поради това че Конгреса не е утвърден от съда.

  3. призоваваме за провеждане в най-скоро време на нов извънреден конгрес.

 

 

От Конференцията

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

До
Председателя на Народното събрание
Министър председателя на Република България
Президента на Република България

ДЕКЛАРАЦИЯ

От НАЦИОНАЛЕН ЩАБ на ВМРО-БНД

Уважаеми госпожо председател на Народното събрание,

Уважаеми господин министър председател,

Уважаеми г-н президент,

Днес 27.11.2009 год.отбелязвайки 90 годишнината от позорният Ньойски договор ние очакваме от вас сериозно държавническо поведение по въпроса за Западните покрайнини.

Вече 90 години българското население в Западните покрайнини живее в окупационен режим и е заложник на непоследователната и плаха политика на предишните български правителства и президентството,подчинена на идеологемите за „ братство” и „добросъседство” и инфантилна „политическа целесъобразност”.

Днес създадената с окупации на чужди територии и асимилация на чуждо население Югославия се разпадна окончателно,великосръбските концепции претърпяха и военно и морално поражение.Възникнаха нови държави,нови субекти на международното право,но България до момента не е проявила ново мислене и адекватност по проблема със Западните покрайнини.

Ние настояваме:

  • 1. Българското правителство да заяви ясно и категорична позиция по въпроса За Западните покрайнини.
  • 2. Да се предприемат конкретни дипломатически действия.
  • 3. Поради възникналата нова държавно-правна реалност,съгласно действуващото международно право да обявите клаузите на Ньойския договор за недействителни.
  • 4. При невъзможност за решаване на проблема по дипломатически път,да се предяви съдебен иск в Международния съд в Хага срещу Сърбия за промяна статуквото


На Западните покрайнини.

  • 5. Едно от условията за приемането на Сърбия в ЕС да бъде връщане на заграбените територии и население.
  • 6. Да се възстанови традицията и 27.11 да бъде обявен за Ден на национален

Траур, до връщане на Западните покрайнини в границите на България.

 

27.11.2009 г. НАЦИОНАЛЕН ЩАБ на ВМРО-БНД
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 видео:
http://vbox7.com/play:905c9775&ef=1
http://vbox7.com/play:c4b3d119&ef=1



 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696712
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930