Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 11:59 - Лечков контролира от името на общината и договори и парични потоци към себе си
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 3575 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2009 14:51


 

Този постинг би следвало да бъде на вниманието на вездесъщия премиер Бойко Борисов, който винаги е хвалел и участвал в спортни прояви с чепатия сливенски кмет. Кой знае защо генерала се вслуша в земеделските сдружения и остави сламения човек на Меливенст холдинг Десислава Танева като имагинерен министър на земеделието само една нощ и после я „самоотказа”. Отношението към кумеца на небезизвестния Димитър Джамов съвсем не е същото, защо ли?!

imageПо надолу като тема за размисъл към премиера ще споменем само някои факти:

 

3,5 милиона лева ще бъдат дадени за осветление, озеленяване и изграждане на спортни площадки в Сливен, ако общината спечели проект оперативна програма „Регионално развитие”.  Това съобщи кметът на Сливен Йордан Лечков, а на ноемврийската сесия и общинските съветници дадоха съгласието си за кандидатурата.

Обектът, който ще бъде облагородяван по тази програма е не друг, а кметовия вилает – парк „Юнак”. Там се нахожда наскоро отворилия врати лъскав хотел „Спорт палас”, пицарията, която приютява по тържествени събития сливенския елит и приближените на кмета, стадионът, писти, игрища, кортове или най-общо казано спортен комплекс „Хаджи Димитър”. Целият комплекс с обща площ 101 000 квадратни метра преди шест години  е отдаден на концесия на ГД "Спорт палас", гр. Сливен, представлявано от Йордан Лечков, включващо следните съдружници: "ММ 9 "ООД и "Общински футболен клуб".

Според информация от Националния консеционен регистър договорът за концесията е сключен между концесионера и общината, които са представени съответно от Диана Лечкова Димитрова, сестра на сливенския кмет и ...Йордан Лечков – органа, сключил концесионния договор. Освен, че Лечков е страна по договора, брат на другата страна, то именно сливенският кмет е и органът, осъществяващ контрол по изпълнението на концесионния договор. Или с думи прости – Лечков сключва договор със сестра си и контролира изпълнението на този договор. Или с още по-прости думи – сключва договор сам със себе си и строго контролира как изпълнява задълженията си. И дори не е нужно да обяснява, че няма сестра.

Самият  Лечков е споделял неведнъж, че концесията е най-елегантният и най-евтин начин да се вземе голяма площ на добро място, защото всички спортни обекти са строени в най-хубавите райони.

Концесията е за внушителния период от 30 години и е изключително изгодна за концесионера.  Месечното концесионно възнаграждение е в размер на 500 за първите пет години и по 1500 евро месечно до прекратяването на договора за концесия. Първите пет години вече са изтекли през ноември, предстои да видим дали концесионерът ще внася по-голямата сума.

Сред условията на договора са изброени, разбира се и задълженията на концесионера, както и обектите, които концесионерът ще изгради и реконструира със свои средства: в това число: хотел за нуждите на спортистите, треньорите и обслужващия спортен персонал, тенис-кортове, летен ресторант, заведения за продажба на кафе и безалкохолни напитки и други.

По изграждането на тези обекти Лечков е отличник. Преди седмици новичкият лъскав хотел „Спорт палас” отвори врати, за да посрещне членове на НСОРБ, които заседаваха именно там. Стадионът е сред най-хубавите в България, за което голям принос има и бившия спортен министър Васил Иванов Лучано, който наля в Сливен около три милиона. Тогава Лечков беше симпатизант на НДСВ и почти се беше съгласил да застане начело на листата на царската партия.

През 2004 година над съблекалните на футболистите дори бяха надстроени помещения, в които бе настанено...радио.

 
image
Така въпреки протестите на общинските съветници на стадиона има радио – „Фокус”. За домакинството на сливенския кмет радиото винаги се отблагодарява с топли и дружески отзиви.

Общински пари също заминават към един от съдружниците в концесионния договор - "Общински футболен клуб" Сливен”, чийто президент е кметът Лечков.

По същия начин или с други думи казано напълно законно  и изрядно към парк „Юнак” сега ще бъдат насочени пари на българските данъкоплатци. Това, което навява съмнения и дразни сливенските граждани е, че тези пари ще бъдат наляти отново към Лечковата концесия и дейности, пардон към концесията на сестра му. Или пък, че това ще облагодетелства Лечков чрез новичкия му хотел, пардон хотелът на жена му. А през това време същите тези граждани си трошат главите и колите в разкопани улици, возят се в безумно лош градски транспорт и псуват кмета заради изсечените дървета. И се питат по форумите само в парк "Юнак" ли има нужда от осветление, залесяване или детски площадки?

Още преди празника на Сливен – Димитровден, Общинският съвет реши, че паричните еквиваленти на общинските награди вече няма да бъдат давани, а днес дойде вестта, че служители на общинската охранителна фирма са получили половин заплата – останалото като има пари.

С това се обяснява неистовия вой на Лечков за оставката на екоминистъра Нона Караджова, която казват кандисала единствено на Сливенския кмет да отпусне 20% авансово плащане по съфинансирането на прословутия проект за подмяна на водопровода и канализацията в Сливен. Другите общини са на 10 %. Неведнъж специалисти са се изказвали, че ремонтите в Сливен се извършват некомпетентно и некачествено от фирмата /ите/ и особено от тази, която общинският съветник от ГЕРБ Радостин Русев – Радото

image
прехвърли на племенника си. Вчера се оказа, че ремонтите не са и безопасни. И добре, че за щастие вчера двамата работници на "Хидросистеми " - ДЗЗД – Сливен от село Чинтулово, които бяха затрупани в един от изкопите в квартал Комлука, бяха извадени живи и се отърваха само със счупвания на ръка и раменна става. Това се случи в момент, когато общината врънка парите за ремонтите от Министерството на околната среда и водите. И не на последно място много е важно защо все още не са поставени вторите слоеве асфалт, да не говорим за запечатка по реновираните булеварди и улици в Сливен. Лечков вдигна патардия до бога за топли роднински връзки в НАП, прокуратурата и други служби с така наречената „Кутия на Пандора”, обаче под Сините камъни вече се говори, че тя затворена и кметът е стоплил връзките си с прокуратурата, нищо че може би няма да видим някой неин ръководен кадър на мач на ОФК Сливен, както висши местни полицаи често са в обективите до Лечков и Радото на трибуните.

Ей това ни се ще да прочете премиера на силата и справедливостта, ако я има.

 

Концесионния договор за парк „Юнак” и стадион „Хаджи Димитър” може да се види в публичния регистър на следния линк:

 

http://www.nkr.government.bg/app;jsessionid=6B1E350C5FD3A50EF9C6909011AC7B64?service=external/ConcessionInfo&sp=524

 

Петър Димитров, Доброслав Иванов    



Тагове:   общината,   Лечков,


Гласувай:
0



1. анонимен - Скопена душа
04.12.2009 12:33
Дращя с нокти по плътта си.
От безслилие рева. Писна ми от педерасти и от лечкови дела.
цитирай
2. анонимен - няма лошо - Лечков работи и развива Сливен
04.12.2009 13:25
..остава да е е изгодно и за жителите, които пък трябва да пресметнат кое колко струва, как ще се изплаща, те къде ще работят и живеят...все простички неща.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697111
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930