Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2010 15:57 - „Милиционерските” номера на Красимир Каракачанов
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 1181 Коментари: 2 Гласове:
0



image
Изцепките на Красимир Каракачанов срещу “участието на БСП в управлението на Пловдив” е връх на цинизма, защото идва точно от лидер, който години наред упорито и последователно постави собствената си партия ВМРО в зависимост от БСП и икономическите и агентурни кръгове около нея.
Странните „завои” и политически финтифлюшки, които ВМРО предприе през последните години (с ГЕРБ на Евроизбори, срещу ГЕРБ – на местните, с ЛИДЕР – срещу ЛИДЕР, коалиция НАПРЕД, после назад, с РЗС -  срещу РЗС), ясно показват, че политическите решения в тази партия отдавна не се вземат в централата на „Пиротска” 5, а на „Позитано” 20 и на „Дондуков” 2, където Каракачанов регулярно отскача за „справка и отчет”.


Самият Красимир Каракачанов претърпя серия от метаморфози в 40-то Народно събрание, достойни за биографията на всеки политически авантюрист – влезе като депутат от БНС, после се маскира като председател на групата НАПРЕД, за да завърши безславно мандата си като редови член на парламентарната група на РЗС, в която се регистрира в последния работен ден на предишния парламент.
През цялото това време обаче, Каракачанов успя лека полека да прехвърли личната си зависимост (агентурна и политическа) от Румен Петков и Георги Първанов и върху собствената си партия.
Малцина днес си спомнят, че на практика бившата тройна коалиция БСП-ДПС-НДСВ стана възможна с активното съучастие на Красимир Каракачанов, който йезуитски принесе в жертва заместника си, депутата Николай Кънчев (сега председател на Контролната комисия на ВМРО) заставяйки го да гласува ”ЗА” тайно гласуване, с което бе избрано правителството на Станишев.
Този акт за дълго сне доверието на демократично мислещите хора от ръководството на ВМРО и направи от техните депутати „обичайните заподозрени”, когато на БСП и коалиция не достигаха 3-4 гласа да прокарат някои решения в парламента.
Активният „слугинаж” на Каракачанов пред Румен Петков не попречи на последния с нескрито удоволствие да го разконспирира като действащ доносник на Държавна сигурност. Което пък също не попречи на Каракачанов да продължи активното си политическо „сътрудничество” и с Петков, и с Първанов.
Именно Президентът стана сватовник на коалицията ВМРО-ЛИДЕР и малко по-късно, също по негово настояване, тази коалиция бе набързо разтурена и отиде в небитието.
Днес Красимир Каракачанов, който след конгреса през октомври драстично загуби и авторитета, и влиянието в собствената си партия се опитва да отклони вниманието от себе си в посока на някакви „проблеми в управлението на ВМРО в Пловдив”.
Само, че активното му навеждане пред новите управляващи в лицето на ГЕРБ и Бойко Борисов едва ли ще заблудят някого.
Защото, докато угоднически призовава, че е крайно време в Пловдив да се формира коалиция ВМРО-ГЕРБ, в същото време в родния си град Русе не спира да оплюва управлението на ГЕРБ в Общинския съвет.
Само, че с подобни „милиционерски” номера Каракачанов този път няма как да мине.
Най-малкото пък пред Бойко Борисов!

Публикувано на 20.01.2010г. - bgnes



Тагове:   номера,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ой на баба
25.01.2010 10:07
Какви розови бузки има Красьо Каракачан. Като на Прасчо също. Чак ми иде да ги изпапкам. На мама убавеца!
цитирай
2. dodoiv - ой на дяда
26.01.2010 16:18
Не ви ли прилича на Карлсон, който живее на покрива? Ох, да ти докопам копчето на шкембака...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1698627
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930