Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2011 19:56 - Кое уплаши агент Иван?
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 3864 Коментари: 0 Гласове:
0



Във връзка с поредния опит за заблуждение на медиите чрез писмо – „молба” от Красимир Каракачанов – председател на ПП ВМРО – Българско национално движение, в което сме обвинявани в неморална и неправомерна употреба на абревиатурата ВМРО - БНД, възползвайки се от правото си на отговор, заявяваме:

1. Точно от хората на агента на 6 управление на ДС Красимир Каракачанов
image
се правят опити да се използва абсолютно неморално и неправомерно абревиатурата на легендарната ВМРО (Вътрешна Македонска Революционна Организация), като на много места те не се изписват с пълното си юридически регистрирано наименование – ВМРО – Българско национално движение. Те се опитват да се представят като наследници на легендарната организация ВМРО – факт, който граничи с кощунство. За нас това е жалко, защото точно децата на палачите на ВМРО днес се представят като наследници на тяхното дело.

2. Държим да поясним и нека най – сетне стане ясно на всички медии, че в България няма регистрирана политическа партия, която да се нарича ВМРО и затова ние от своя страна  Ви молим Вас медиите наистина да изписвате коректно пълното наименование на двете партии. От своя страна ние не сме искали да бъдем изписвани само като ВМРО или пък да бъдем наричани „воеводи” или „комити” и всякакви други исторически препратки, които нашите „приятели” от ВМРО – БНД постоянно си приписват, с което понякога стават пародийни и смешни.

3. Нашата партия е регистрирана с името „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален Идеал за Единство” и в нейната регистрация е записано, че и името и абревиатурата са уникални и могат да бъдат използвани в нейната дейност включително и от медиите. Така че ние от своя страна Ви уверяваме, че можете да използвате името и абревиатурата ВМРО - НИЕ съвсем спокойно и правомерно.

4. Ние никога не сме се присъединявали или изземали някакви техни инициативи. Напротив, по повод цената на тока ние още в началото на февруари водим наша кампания, стартирала със сигнал до Главния прокурор, който беше подкрепен и от годишния доклад на ДАНС.

5. Относно заведените дела – такива има много, заведени и от двете партии, но по тях все още няма никакво решение. Явно отчаяни, че на обявените от тях протести идват малко хора, главно платените от тях хора – не повече от 50-60 човека – групата за турне из България, финансирани, съвсем неморално, с парите от имотите на македонските бежанци, те решиха да се връщат към несъществуващ проблем. Вместо да провеждат собствена политика, те нападат нашата политическа партия на формални основания, което издава политическо безсилие. Това си личи от публикуваните снимки, на които ясно се вижда, че ги няма трите хиляди души в София, 200 – те в Плевен, а още повече 200-те в Пловдив днес, където преброихме точно 70.

Тази забележка си позволяваме за последен път, защото не искаме да коментираме дейността на други партии, включително и по такива  важни проблеми, като цената на тока, но на българското общество и медии трябва да стане пределно ясно, че не искаме да имаме нищо общо с лицето Красимир Каракачанов или както е по – известен агент Иван от 6-о управление на ДС.

„Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален Идеал за Единство” е партия на просветения национализъм, национализма на Българското възраждане, национализма на легендарната организация ВМРО, която работи с модерни идеи за възраждането на България.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697161
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930