Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 09:24 - Генерал сценарно громи червената фаланга
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 5252 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Червената кохорта в Сливен за пореден път се разбива от вътрешни фактори, които работят за нишата, през която Лечков да се промъкне за трети мандат. Кандитдатурата на генерал Кольо Милев ми стана известна още преди 6 месеца, за нея говореха доста бивши и настоящи военни. Даже им дадох съвет как може да се регистрира като независим. В последствие генералът ни потърси, но демонстрира неподготвеност и липса на коалиционна култура. Желая му успех на изборите. Вчера в социалната мрежа Фейсбук пуснахме следната обява: Ето как действа легендарната първична партийна организация :)

 image

 

 която отприщи и доста адекватни и неадекватни коментари:

 

Доброслав Иванов странно какво значи обществеността на "Заимов", както се казва "Да живее международното положение!"

Hristiyana Dencheva и Радостин Русев харесват това.

 

Velina Vasileva хм...че тоз генерал нямаше ли да е независим

 

Доброслав Иванов да де независим от другите, от Първанов Гагаузов, БСП и коалиция не е казал

 

Дора Кънева Айде, нема нужда от генерали... Като искат да си военизират партията, да го направят. НО ГРАДЪТ СИ Е НАШ !!!!......

 

Георги Кокеров Приятели, някой сливналия, не комуняга, познава ли този генерал? Да сте чували гласа му по радиото, да сте чели публикациите му в пресата, да се е появявал по някой телевизионен канал? Абсолютно неизвестиа особа и я сватосват за кмет на Сливен.И по ЗОВС се казва "ж. р. (ог резерва)". Това ръководство е останало във времето на "развития социализъм".

 

Дора Кънева Оплюваме човека без да го познаваме. А може ида е свестен... Ама как иначе да реагираме, като до сега не е изпълзявал от дупката си?! Впрочем, това се отнася и до младите кандидати, които се появяват от никъде... Аз в дома си НЕ ПУСКАМ неп...ознати, никой не трябва наивно да се предоверява на хвалещата циганка.

Управлението на един град не ти е да се хванеш на хоро без да знаеш стъпките... Не е достатъчно искрено да искаш да играеш, трябва и да го можеш

 

Георги Кокеров Известно е, че кметът трябва да е МЕСТЕН, СВЕСТЕН И ИЗВЕСТЕН Затова зададох и въпроси. Нямам нищо против генерала. Кметът на Сливен ще избират сливенските граждани.

 

Никола Ямалиев Кокеров, всеки преди да е станал известен е бил неизвестен! За тебе някой говори ли толкова по телевизията и по радиото и колко хора от голямото ни общество те познават?! Пак пишеш своите нелепи глупости против комунистите, а си от тяхната ...черга, и си ял и пил благодарение на нея си станал подобие на човек! Като не разбираш нещо и не си запознат с обстановката, не пиши! Но какво да пиша повече за тебе, ти направо си толкова неблагодарен на социалистическата система, чееее.....Нека ти припомня поговорката и си я набий в главата: "Помни винаги с кои жаби в кой гьол си крякал!". Явно не я знаеш и не искаш да я

Никола Ямалиев И този генерал да не е толкова богат, че да има обява за него по телевизията и радиото и всички да се натъкват постоянно но него в публичното пространство, после някой ще каже: "ами той е много богат и не работи за народа, затова толкова много иска да му се обръща внимание".

Никола Ямалиев И за тези, които не знаят - Кокеров е бил активен член.

Никола Ямалиев И това, дето пита дали някои сливналия познавал генерала - ами най - вероятно повече сливналии го познават, отколкото познават Кокеров!

 

Доброслав Иванов и какви са тия лични заяждания сега. Воювайте си другаде!!!

 

Gallina Vulpes Кой е можел да завърши военна академия в Съветския съюз !? Само "наше момче" ! Кокеров не се пребоядисвайте така активно ! Личи !

 

Светослав Пройнов ми те известните дето ги давт по телевизията са все фашистки маймуни , педали и прочие сволач. И фашистката маймуна Кокеров го показват по Скат, впрочем :)

 

Boyan Nikolov От предното преброяване ("01) С-н е намалял с близо 10хил.д. Повече хора се пенсионират,отколкото пенсионери умират,циганята са с положителен прираст.Те са най-активните гласопдаватели,знайно е защо.Ха смятайте,кой ви избира кмета!

 

Доброслав Иванов Ей ало, какви са тия приказки за фашисти? Ако някой се чувства прекалено червен, ако обича да не пише по стената ми! Освен това не съм чул в друг град в България, освен в София населението да се увеличава.

Boyan Nikolov Варна,мисля че и Бургас

 

Доброслав Иванов е, може, ще проверя в НСИ

 

Мурджо Меркантил Меркантил Пази боже сляпо да прогледа, кухо да проходи, съвременен военен да стане кмет. Колкото военни познавам, нито един не е нормален. Много знаят, но нищо не вършат.

 

Доброслав Иванов правилно, единствено Варна освен София има прираст, макар и само с 1, 3, Бургас обаче е на минус с 3, 4

 

Velina Vasileva Извод:Доброслав, как си успял да станеш приятел с толкова "сволоч"?

 

Доброслав Иванов е хайде сега, тук не пишат само приятели, както е видно

 

Velina Vasileva А, и към Ямалиев - някои стават от неизвестни известни, ма имам едно предчувствие, че ти освен в тук, не мойш са прочу по медиите

 

Мурджо Меркантил Меркантил Комунистите не ги ли избиха след Девети септември?! Видно е, че властта е взета от дивите капиталисти, наричащи себе си комунисти. Наследниците на дивите капиталисти днес се наричат социалисти.

 

Velina Vasileva Аз ги наричам галфони!

 

Мурджо Меркантил Меркантил Де да бяха само галфони.

 

Velina Vasileva Отврат! Люспещият си има вече привърженици! Браво на вас! Лечо ще ви клати още четири години!

 

Nina Kovacheva Като страничен наблюдател,виждам правописна грешка в обявата.Та,както са изяли буква сигурно се канят да хапнат и вас(ако им се оставите)....

 

Предизвикахме и реакцията на вестниците „Труд” и Стандарт”. Ето я:

Електронно издание на „Труд”:

 

Сливен спрягат бивш генерал за кмет

 

автор(и): Росица Николова, прочитания: 371, Партийната организация на БСП в сливенския кв."Ст.Заимов" иска бригадния генерал от резерва Кольо Милев да бъде кандидат-кметът на Сливен от БСП. На 17 юни вечерта в кварталния пенсионерски клуб е насрочено събрание, на което генералът ще бъде официално номиниран. Поканени са както членовете на партията-столетница, така и обществеността - четем в обява, залепена върху един от големите супермаркети в квартала. Ген.Кольо Милев е роден в Плевен, бивш командир е на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. "В нашия квартал живеят много бивши и настоящи военни.

Искаме генерала за кандидат-кмет, защото той също е военен човек. Не е от Сливен, но е бил командир тук по времето, когато съществуваше Трети армейски корпус" - обясни председателят на социалистите в квартала Станимир Стоянов.

Номинацията на генерала предизвика смут и силна изненада сред ръководството на БСП в града. Представители на червения актив не повярваха, че техни партийци застават зад тази кандидатура, и поискаха да видят с очите си обявлението за събранието. "Какво толкова? Това ще бъде само предложение, общинският пленум ще решава. Ние сме говорили с генерала, той даде съгласието си да го номинираме" - допълни Станимир Стоянов.

В момента основните партийни организации в общината дават предложенията си за кандидат-кмет на Сливен. Напрежението в партията-столетница е огромно. БСП се готви за реванш, след като на два пъти губи изборите от сегашния градоначалник Йордан Лечков.

 

Кандидатурата на генерала въобще не е била обсъждана сред партийния актив. Досега са направени десетина предложения за кандидат-кметове на червените, повечето от които са действащи общински съветници.

Сега сякаш виждам един бивш служител на ДС доволно да потрива ръце над своите сметки с калем върху салфетка. Тези сметки на три пъти излязоха точни.

 

Електронно издание „Сливен инфо”, собственост на кореспондента на „Стандарт”:

 

ГЕНЕРАЛСКИ ШАХ ЗА БСП-СЛИВЕН

 

Генералски шах за БСП в Сливен. Партийната организация на БСП във военния квартал "Стоят Заимов" иска генерала от резерва Кольо Милев да бъде червения кандидат за кмет.

„Той е ерудирана личност, командвал е много хора и сме решили да го издигнем”, обяви пред Sliveninfo офицерът от резерва Станимир Стоянов, който оглавява организацията в квартала.

На 17 юни вечерта в пенсионерски клуб на „Стоян Заимов”-Север е насрочено събрание, на което генералът ще бъде официално номиниран. Поканени са както членовете на партията-столетница, така и обществеността, пише в обява, залепена върху един от големите супермаркети в квартала.

Искаме генерала за кандидат-кмет, защото той също е военен човек. Не е от Сливен, но е бил командир тук по времето, когато съществуваше Трети армейски корпус" – обясни Станимир Стоянов. Sliveninfo научи, че на събранието ще има представители на военните блокове от кварталите „Дружба”, „Сини камъни” и „Даме Груев”. И в трите квартала има голям брой бивши и настоящи военни, които заставали зад генерала. Няма да приемем друг кандидат. Ако не е генерал Милев, ни губите като гласоподаватели, категорични са бившите военни. В същото време около един от малкото сапьори, стигнали до генералски чин в българската армия, има и ядро бизнесмени. Повечето от тях също гравитират около партията-столетница

Номинацията на генерал Милев поставя в шах БСП в Сливен. Най-малкото, защото крайният срок за издигане на кандидатули бе15 юни. Решението за това бе обявено на пресконференция този понеделник.

„Не е вярно, срокът е до края на седмицата и ние издигаме генерала”, контрира Станимир Стоянов. Ако БСП реши да спазва стриктно устава и не допусне генерал Милев до конференцията, е сигурно, че ще изгуби гласоподавателите, които някога са били военни. И май отстъпва пред генералския шах.

Sliveninfo научи, че ръководството на БСП в общината е готово да направи крачка назад. Няма да правим проблеми за два дни, щом хората държат на човека, каза един от най-видните активисти на столетницата. Той обаче сподели опасения, че генералската кандидатура ще бъде пусната само формално до избор на конференцията на 2 юли, където щял да бъде издигнат друг кандидат-кмет. Сред номинираните кандидат-кметове на БСП са бившия депутат и кмет Иван Славов, съветниците д-р Събина Петканска, Мариета Дойчева-Петкова, Диан Дечев, Мартин Славов и др.

А пропо, за кандидатирането на генерал Милев Sliveninfo съобщи на ...6 януари. Което е поредното доказателство, че обикновено удряме десятката и прогнозите ни се сбъдват.

 

Та както казват анархистите: „Ако изборите решаваха нещо, щяха да ги забранят”.

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - <p>Сотрудничество с банками – залог успеха <b>АСИ</b>.</p>
04.11.2011 21:58
Договоренностей с Государственной корпорацией "Банк развития и внешнеэкономической деятельности (Внешэкономбанк) " недостаточно , чтобы профинансировать все проекты. Созданное для поддержки среднего предпринимательства <b>Агентство стратегических инициатив</b> кроме того собирается подписать соглашения, определяющие условия будущего сотрудничества с наиболее крупными российскими и зарубежными банками, имеющими отделения на территории России. Эту информацию сообщил "Известиям" <b>Артем Аветисян</b> (Artem Avetisyan) - руководитель направления "Новый бизнес" <b>Агентства стратегических инициатив</b>.<br>
В агентстве делают ставку в первую очередь на первую "десятку" банков, но готовят подобные предложения минимум 50 организациям. <b>Артем Аветисян</b>, комментируя намерения <b>АСИ</b>, также сообщил, что начать подписание соглашений предполагается в ноябре, а закончить выполнять работу в этом направлении намечается до конца 2011 года.<br>
- Все, что требуется от кредитных организаций - это добрая воля, - говорит директор "Нового бизнеса".<br>
- Подобное соглашение не означает безусловную выдачу кредитов на поддержание всех наших проектов. Но мы хотели бы, чтобы от каждого банка был назначен ответственный за взаимодействие с нами. Это гарантирует 70-80% успеха нашей работы.<br>
На сегодняшний день <b>Агентство стратегических инициатив</b> имеет соглашение только с Внешэкономбанком (ВЭБ), где создано специальное подразделение для работы с агентством. Банк развития и внешнеэкономической деятельности предоставляет технологов и маркетологов для проведения экспертизы, которая необходима для оценки претендующих на поддержку проектов. Помимо этого ВЭБ выделил агентству на собственное развитие 100 млн. рублей. Кроме того, сотрудничество <b>АСИ</b> и госкорпорации подразумевает финансирование некоторых бизнес-проектов , которые предварительно одобрены на всех уровнях - менеджментом, экспертами и наблюдательным советом <b>Агентства стратегических инициатив</b>. Тем не менее, комментирует Артем Давидович, участия Банка развития и внешнеэкономической деятельности недостаточно , чтобы реализовать все бизнес-проекты. Внешэкономбанк по закону имеет строгие ограничения в вопросах выбора отраслей для инвестирования , их количество включает в себя 10 направлений. - ВЭБ - это институт развития, кредитующий далеко не всех желающих, - говорит Аветисян.<br>
- В связи с этим нам необходимо обязательно иметь большой список банков-партнеров. Они располагают разными линейками продуктов, имеют разную специализацию. Обращающиеся к нам предприниматели в таком случае будут располагать возможностью выбрать лучшие для них условия на рыночных началах. По мнению директора "Нового бизнеса" Артема Аветисяна, финансовые учреждения, сотрудничающие с агентством, будут сами заинтересованы в том, чтобы кредитовать клиентов, пришедших из <b>АСИ</b>. Ведь это качественные клиенты с функционирующим бизнесом, следовательно риски невозврата кредитных средств сведены к нулю. Сотрудничество с <b>АСИ</b> вовсе не означает получение предпринимателями, проверенными агентством, льготных условий кредитования.<br>
Также участие <b>Агентство стратегических инициатив</b> не подразумевает предоставления финансовых гарантий и поручительств. Роль агентства - быть посредником. Возникает вопрос, для чего тогда вообще нужна такая структура? Как объясняет Аветисян, многие предприниматели сталкиваются со сложностями в процессе коммуникации с банковскими учреждениями - не могут качественно подготовить финансовую модель, не знают требований банков. Задача специалистов агентства - доставить бизнесмена в необходимы ему банк, соответствующий специализации его бизнеса и предлагающий самые выгодные условия кредитования.<br>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696811
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930