Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 15:42 - Над 400 първолаци в Сливен получиха патриотичен буквар
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 2393 Коментари: 0 Гласове:
0



Кандидатът за кмет на ПП "ВЯРА МОРАЛ РОДОЛЮБИЕ, ОТГОВОРНОСТ - НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ ЗА ЕДИНСТВО" – ( ВМРО-НИЕ ) Сливен Доброслав Иванов
image
и кандидати за общински съветници от листата на партията дариха днес популярното вече помагало за патриотично възпитание, наречено Патриотичен буквар, на над 400 първокласници в Сливен. Изданието е под редакцията на пловдивския кмет Славчо Атанасов - луксозно, илюстровано и много добре приемано от децата и родителите в България. Редакторите са подбрали за всяка буква от българската азбука личност, събитие, географско понятие, свързани с героичната и славна история на България.

„Букварът все повече трупа популярност и се налага като помагало за патриотично възпитание в много български училища. Той е вече преиздаден многократно. Настоящото издание е с полутвърди корици, гланцирана хартия и добър дизайн. Под всяка от свещените букви на Светите братя Кирил и Методий стои името на национален герой или важно и съдбовно за Родината събитие, както и значими национални символи. Съставители на патриотичния буквар са Георги Шопов, Таня Теохарова, Пламен Начев, Петко Георгиев и Валентин Минев. Авторите са използвали и много литографии, автентични снимки и подбрани стихотворения, съобразени с възможностите на малките ученици”, изтъкна пред медиите Доброслав Иванов.

Кандидатите за общински съветници Иван Иванов и Живко Бъчваров внесоха буквари в класните стаи на първолаците в училището в квартал „Речица”. Доброслав Иванов бе във второ основно училище в квартал „Клуцохор”, заедно с кандидата за съветник от гражданската квота – художникът и дългогодишен учител в същото училище Борис Дамянов. Кандидатът на ВМРО – НИЕ за кмет на село Крушаре Йордан Йорданов
image
подари буквари в 5-то училище, заедно със Станислав Стамов и Валентин Дяков.

Букварът бе дарен и в Начално училище „Васил Левски”, а днес и утре ще го получат още първолаци, а чрез Православната църква и приемни родители. Изданието ще бъде дарено на сливенски училища и приемни родители в първия учебен ден.

„Патриотичният буквар запълва немалка празнина в обучението по отношение на патриотичното възпитание. От друга страна обаче, смятаме че учебниците трябва да бъдат унифицирани в цялата страна и конкуренцията между творческите колективи и издателствата трябва да бъде само до конкурса и санкцията на Министерство на образованието. Това би изчистило учебниците от глупости и би премахнало порочната практика за разнобой в обучението”, смятат от ВМРО – НИЕ, заяви Доброслав Иванов.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1693068
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031