Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 15:03 - Дайте надежда на надеждата
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 5677 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2012 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

от един български националист

За пореден път България бе класирана сред 10-те най-нещастни места в света- така се наредихме до държави като Танзания, Хаити, Чад, Конго и Бурунди....
image
на снимката: американският посланик Уорлик в сливенското гето "Надежда"
България заема 147 място от общо 158 страни в първия Световен доклад за щастието.
Няма нормален човек, който да не вижда, че всичко хубаво и всичко ценно в България е унищожено или е ограбено от посткомунистическите акули- ние сме най-бедната, най-корумпираната, най-болната, най-нещастната, най-бързо изчезващата държава в Европа, а по някои критерии – и в света. И това са факти.
Трябва да се говори високо и силно за деградацията на българското общество. Това означава упадък, погибел, загубване на качества и свойства, това е обратното на развитие и е очевидно.
Ние вече сме най-неграмотните в Европа, може би най-крадливите, най-безчестните, най-богохулните, най-циничните -псуването на майка, като при сърбите, е с умопомрачаваща разпространеност, с най-много психични заболявания на глава от населението, на първо място в света по инфаркти и инсулти и т.н. и всичките тези реални обстоятелства очевидно формират впечатление за деградация.
Генофондът на българите е в плачевно състояние. При наследяването има принцип- придобитото се наследява. С други думи, ако родителите са умни, честни и добри, то вероятността техните наследници да притежават тези качества е голяма,а също така, ако родителите са престъпници, крадци, алкохолици, некадърници, прости и безчестни, много е възможно, уви, и техните деца да са такива.
А от България, както казва и лъжливият НСИ емигрираха 1,5 млн. българи. Те в голямата си част са млади и кадърни, интелигентни и нравствени хора. Те фактически изнесоха качествения български генофонд извън България и техните интелигентни и нравствени деца няма да се родят у нас, а в други страни.
Огледайте се около вас по улицата, в квартала и вижте какви хора преобладават, какви физиономии, какви изражения, каква антропология, какъв тен - хората с очевидни външни признаци за умствено изоставане никак не са малко.
Вгледайте се, пребройте част от трафика на хора около вас по определени критерии -поведение, визия, етнос, възраст, благосъстояние и не може да не стигнете сами до извода, че обществото ни деградира. Доказателствата за това са навсякъде, и в парламента, и в правителството...
Апостасия означава богоотричане, вероотричане. Това е деградацията на обществото в нейното конфесионално измерение. В целия свят хората, които не са вярващи, са около 2-3 процента,а ние, българите като предимно атеисти, попадаме в това число, заедно със севернокорейците, кастровите кубинци, виетнамците, червените кхмери и някои канибалски племена по Екватора.
Нравствената катастрофа на българите също е очевиден факт за всеки непредубеден човек. Моралът като система от норми е деградирал до такава степен, че самият той вече е с деструктивни функции и способства за разрухата на различните сфери на обществения живот – икономика, политика, образование, култура.
Да си почтен, честен, добър, справедлив, отговорен у нас е ... укоримо! Един честен човек изглежда комично. Смеят на този, който, след като е намерил чужди пари, ги е върнал на собственика. Смятат го за будала. Еталон за подражание е хитрият измамник. Тук е нравствената катастрофа. Няма ги инструментите за поддържане на морала в обществото, оценка на институцията на греховете, страхът пред Господа, спазването на Божиите заповеди.
Психичните аспекти на деградацията са най-фрапиращи - около 60 процента от българите имат през последната година някакъв проблем. Хората със зависимости, по данни на статистиката, и то официалната, са около половин милион. Петдесет процента от българите са пушачи, а наркоманите са близо 300 000 и то предимно млади хора.
Хората с налудности - параноя и шизофрения са около 100 000 и ние сме на едно от първите места по самоубийства, включително на деца и юноши. Картината става още по-мрачна предвид тенденцията психичните проблеми да се увеличават, а психичните страдания да се разпространяват все повече и повече.
Задълбочава се декултурацията - процес на загубване от страна на българския етнос, на културната идентичност и културно-нравствените традиции. Толерира се приемането на друг тип културни ценности – цигански и турски и най-вече глобално комерсиални.
Тарикатството, безотговорността, склонността към лъжа и за измама са обичайни явления и професия на мнозина. У нас почти всички, от президента до последния клошар, лъжат на поразия, винаги и навсякъде.
Просто ние българите си отиваме от този свят като етнос и след няколко десетки години няма да има българи, или поне ще сме само едно малко екзотично малцинство в държава, населена с цигани и турци и то поради автогеноцид.

Че България е в криза – всеобхватна и обричаща я на изчезване, не е тайна за никого, но това, че съвременното българско семейство отглежда средно по едно дете, кара стомаха ти се свива и ти се доплаква от ужас и безсилие.

Броят на семействата с едно дете нараства сериозно между преброяванията и към 1 февруари 2011 г. Те са 829 161, или 63.3 на сто от всички семейства с деца, а при последното преброяване многодетни -с три и повече деца са 56 017 семейства, което е едва 4.3 на сто от всички семейства с деца. Най-много многодетни семейства има в областите Сливен -8.8 на сто, Пазарджик -7.2 на сто и Кърджали -6.9 на сто-това ,разбира се са региони с плътно циганско и турско присъствие, а с най-малък - в столицата София, където многодетни са едва 2,9% от семействата. В това време столицата се пълни и задъхва от икономически мигранти от цялата страна

Стресиращ е и фактът, че към 1 февруари 2011 година без деца са 38.3% от семействата в страната, като с най-голям относителен дял на семействата без деца са областите Видин 47.6 на сто, Монтана 45.3 на сто и Ловеч - 43.4%.

Всяко осмо дете в България до 18-годишна възраст пък се отглежда от само един родител!
И ако има някакъв заговор, което е изключително удобно извинение, струва ми се, то е заговор, на самите нас срещу себе си. Българите никога нищо не правят. Чакат Дядо Иван, американците, Меркел да дойдат и да им решат проблемите.
Ние не сме способни да се противопоставим даже на Топлофикация, Лукойл и на мобилните оператори, които дълги години ни скубят като заклани кокошки. Няма друг такъв малодушен народ в Европа.
Възраждането на една нация е постижимо, само ако пламъкът на промяната гори в сърцата на всички или на повечето. Нужна е промяна, защото песимизмът се е превърнал в същностна черта на българина. Изпадаме в парадокса: Песимисти сме, защото сме българи!

Спешно е да сътворим ново бъдеще за нашата одухотворена, но в момента нещастна нация. Да почерпим гордост от уникалното историческо наследство и се заредим с енергията на харизматичните личности – наши сънародници променили хода на световната история. Да престанем да се кланяме на фалшиви герои, на хора, известни с това, че са известни, или на такива, с които ненужно започват сутрешните блокове и завършват вечерните новини.
Българите имат нужда от шанс! Сигурно всичко това изглежда много дълго, сложно и прекалено емоционално...Сигурно изглежда идеалистично и налудничаво, но моля ви –излезте от стереотипите на псевдостандартното мислене и ДАЙТЕ НАДЕЖДА НА НАДЕЖДАТА!!!




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. venziko - Да така е
01.06.2012 15:33
Много точно описание
цитирай
2. анонимен - minio uishiba
01.06.2012 15:43
i sto ve kopele sto sme ni boln<ta sti kaja ve sto bg e pakal na sveta paka ot devoli i diktatori i diktatorki i egoiski ,drajte si parite i kradete balgaria nali ste nakazni predvaritelno kat prostitutki i geyove politici kvo da praite osven gay mafii.sto onez yaponcskite p+olitici da sa po prosti ot vas da slujat na naroda si i da sa po dolia a vi samo da komandvate i kradete golemi tarikati ste ei mafiozi swisteri i swisterki gaddi mi se ot vas i po dobre klocsar otkolkoto s boklukci kat vas ,za kollko me izostavihte za mnoo pari li za sichkite pari na sveta li?
цитирай
3. danika - Дилемата
01.06.2012 15:44
Най-хубавата надежда е във финансово подплатената помощ. А такава се получава от онези, които кориш. Рядко от такива, каквито ни се иска да бъдем.
цитирай
4. diamir - за съжаление е така
01.06.2012 16:51
За съжаление е така,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692722
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031