Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2013 10:24 - Отборът на Лечков дължи над 140 хиляди на полицията
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 2613 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.07.2013 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageОФК Сливен, чийто мениджър е бившият кмет Йордан Лечков, дължи точно 142 хиляди 581 лв и 51 стотинки на Областна дирекция на МВР, показва сметката от получения от мен отговор на директорът на дирекцията комисар Чавдар Божурски на питане по Закона за достъп до информация.

„През 2011г., ОДМВР- Сливен в качеството си на кредитор е завела 7 (седем) изпълнителни дела против длъжника сдружение с нестопанска цел “”Общински футболен клуб” Сливен- 2000””- Сливен, пише Божурски. Общата сума по делата възлиза на: главница- 38 934,87лв и лихви в размер на 12 337,60 лв. Към настоящия момент няма постъпване на суми по седемте изпълнителни дела. Една от причините е, че държавата се счита за присъединен взискател по делата, тъй като публичните задължения се погасяват с предимство пред договорните, се обяснява в отговора.

През 2012 г., ОДМВР- Сливен е подписала споразумение, с което “”Общински футболен клуб” Сливен- 2000””- Сливен изцяло признава за дължими, останалите задължения по общо 10 договора за охрана на футболни срещи, възлизащи на общата сума от: главница- 74 901,07лв и лихви- 17 407,97 лв.. Към настоящия момент по сметка на ОДМВР- Сливен е постъпила сумата от 1000 лв. При неплащане на суми по споразумението, ОДМВР- Сливен незабавно ще предприеме принудителни действия за събирането им съгласно Гражданско процесуалния кодекс, поема тази гаранция в отговора си комисар Божурски.

През лятото на 2008 година сливенският футболен клуб получи финансова инжекция от Общинския съвет в размер на 760 хиляди лв., докато Лечков беше кмет и едновременно мениджър на общинския футболен клуб. Малко по-късно Комисията за установяване на конфликт на интереси, председателствана от адв. Руси Големанов обяви, че Лечков не е в конфликт на интереси, въпреки, че като кмет по-рано прехвърли своята концесия на градския стадион на сестра си.

В сливенската полиция споделиха, че и ФК Етър има немалък дълг към МВР, а именно Етър известно време играеха мачове на стадион „Хаджи Димитър”, докато не потънаха като Сливен в небитието.

„Фирми на сестрата на Лечков, болници, военни поделения и роми дължат пари за вода, писах на 12 май 2010 г. в сайта на Дарик.

Фирми на сестрата на Лечков, болници, военни поделения и роми дължат

Фирми на Диана Лечкова, сестрата на временно отстранения от длъжност сливенски кмет Йордан Лечков са натрупали големи неплатени сметки за вода. „ММ 9" ЕООД, която владее хотел „Империа" и сладкарница „Империа" и фирма „Спортпалас" с едноименния хотел имат общо задължение към ВиК около 12 хиляди лева. Дългът на „Спортпалас" е в размер на 4 456 лева. Сумите бяха потвърдени пред Дарик от тогавашния управител на водното дружество инж. Никола Терзиев. Следващият управител от средите на ГЕРБ едва ли е предприел кой знае какви стъпки за събиране на дълговете. Смятам и там да задам въпрос по Закона за достъп до информация.

„Не виждам защо трябва да го коментирам, още повече, че общинската комисия за установяване на конфликт на интереси се произнесе, че няма конфликт на интереси за концесията на стадиона, но коментирам защото съм обвързан така или иначе. Не е ли най-нормалното нещо в света примерно "Спортпалас" да забави, забрави или да няма пари", каза тогава пред Дарик Лечков.

Според него това са търговски отношения, няма нищо нередно и всеки има някакъв пропуск и може да си плати законово с лихва, а въпросната фирма била взела кредит от 10 милиона лева и е построила хотел, стадион, пейки.

По думите на управителя на ВиК обаче сред най-големите длъжници са Военна болница, военни поделения, болници и други предприятия на бюджетна издръжка. Общо неприбраните сметки за вода, за които са пратени уведомителни писма в цялата област, са на стойност 2 милиона лева.

Основният проблем пред дружеството във връзка с некоректните абонати е, че има места, където не може да бъде прекъснато водоподаването и от едно отклонение са захранени няколко човека, някои от които си плащат водата.

Най-големият проблем на сливенското ВиК са местата, копмактно населени с роми в това число и сливенският квартал "Надежда", където събираемостта е под всякаква критика. Оттогава насам се правят опити за монтиране на водомери навсякъде в квартала, но положението не се е подобрило кой знае колко.

Срещу Лечков се водят 6 дела за злоупотреба с власт на различни инстанции, има и осъдителни и оправдателни присъди. Съдебната сага се очертава да бъде дълга.

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696784
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930