Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 11:24 - Във вилната зона в Сливен газят кал и трошат коли
Автор: dodoiv Категория: Регионални   
Прочетен: 1569 Коментари: 0 Гласове:
1



Жителите във вилната зона на Сливен, наречена селищно образувание „Изгрев” вече изгубиха надежда Лечков да изпълни предизборните си обещания и да благоустрои района. Въпреки приетия ПУП в района нищо не е направено, освен разширение на улицата и утъпкване с тежка техника, докарани са самосвали пръст, пепел и боклук от останалите изкопи в Сливен, но ефектът от изразходването на сума средства е повече от съмнителен- зейнали са цели ями, през които е невъзможно лесно лавиране с автомобил без висока проходимост.
image
На „офроуд” са и майки и баби с детски колички.
image
Във вилните зони на Сливен живеят много хора, като голяма част от тях са закупили местата си, раздавани при социализма по постановление. Заради перманентната криза за мнозина там са единствените жилища. А липсата на инфраструктура достатъчно е изнервила вече всички, които живеят във феода на Лечков, наричан „Разкопания град”. Тук хората плащат данъци, което ще рече и за извозването на боклука, който бива окичван вятъра по храстите в местността „Барутни погреби”.

image
Бившия военен обект също е доволно опоскан и изоставен.

Живеещите наоколо заявиха пред „Патриот”, че положението е вече нетърпимо, всичко по улиците се изронва, но са безпомощни, защото от общината им обясняват, че няма пари. Преди време са набити колчета за това колко ще е висок асфалта, после само се обяснявало, че се чака самосвал, разпореждане до асфалтовата база и така вече две години. Средно 300 лева струва ремонт на кола в района със смяна на амортисьори, носачи, втулки и лагери. Само в околността на започнатата и забравена, както всичко в Сливен улица, живеят над 100 семейства. Никой не му се занимава със съд, защото досега от многото дела срещу Лечков няма особен правен ефект, освен отводи на местните съдии. Затруднено е зареждането на местните магазини. Всеобщото мнение тук е, че местните играчи ще се опитат за изборите да позамажат улиците в Сливен, но не е ясно докъде ще стигнат, въпреки че за „Изгрев е предвидена канализация ВиК, разширяване на улиците. 300 декара в околността купил от чужденец от сина на бившия „царски” областен управител Иван Благоев. Виладжия, спечелил от тотото и се бръкнал за чакъл на улицата пред тях, наблизо дворец построил и петролен бос от Казахстан,
image
но сега всичко тъне в кал и дупки. На няколко пъти се налагало да се вадят автомобили от некадърно направен зейнал отводнителен канал.
image

За съжаление никой не таи особени надежди за скорошно оправяне на инфраструктурата, въпреки многото обещания.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696783
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930