Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2012 12:46 - Огладнели работници по почистването предавали контейнери на вторични суровини
Автор: dodoiv Категория: Регионални   
Прочетен: 1904 Коментари: 0 Гласове:
1



Работници на фирмата по почистването в Сливен, които не получавали заплати предават контейнери за смет на вторични суровини. Сензационното подозрение бе изказано от кмета Кольо Милев пред журналисти днес.
image
Той обяви, че сумите по всички фактури, които общината получава от консорциума ГД „ЛТБ България ХГ” ООД, отиват при частния съдия – изпълнител Поля Руйчева, заради неуредени взаимоотношения с фирмата на общинския съветник Радостин Русев „Булгейт”, която по-рано бе част от дружеството, което има 15 годишен договор с общината за лятното и зимно почистване, считано от 21 ноември 2007 г. Според кмета в текста на договора няма конкретни параметри и общината ще иска по взаимно съгласие от него да бъде заличена точката за зимно почистване.
„Бул Гейт" Еоод заведе и спечели съдебно дело срещу „Консорциум ЛТБ България ХГ" ООД за 238 964.44 лв. задължения и с изпълнително дело са запорирани всички сметки на това дружество в България.
Милев смята, че като резултат работниците нямало откъде да получават заплати. Той говорил и с Русев и с фирмата и казал, че работниците и роднините, които чакали всяка вечер пред общината заплащане, не са виновни, а проблемът станал социален.
„Договорът работа не върши, когато няма какво да ядат семействата на тези, които работят в чистотата. Чувал съм, че след като не получават заплати предават контейнери на вторични суровини”, каза кметът.
Комисия и общинска охрана установили, че контейнер „мигрирал” от Сливен в „Дебелата кория”. Друг откраднат оттам бил заменен с откраднат в  кв. Дружба. При друга проверка в пункт за вторични суровини в с. Сотиря са намерени 5 общински съда за смет.
На склад имало около 500 контейнери, които стоят. Общината не е платила фактури за 150 хиляди лв за контейнери, защото някой трябва да докаже, че са необходими. В досегашната практика до кмета постоянно се получавали писма от кметове, кметски наместници и фирмата да бъдат предоставени все нови и нови контейнери.
След положените усилия е въведен някакъв ред в общи линии градът да бъде почистен от снега , обясни Милев. Кметът не е доволен от работата по зимното почистване, два пъти е изпращал комисии да проверят техниката на консорциума. В събота при пълна инспекция на възможностите на тази фирма кметът установил, че в двете им бази няма наличност, което наложило извода, че нямат възможности за зимно поддържане на града. От вписаните два снегорина имало само едно Т – 150 с пригодено гребло, което не може да издържи натоварване при по-големи снегонавявания. Имало само две машини за разпръскване на пясък и луга и една голяма и малка фадрома.
Кметът даде добра оценка на Пътно поддържане, което до март има договор за почистването на четвъртокласната пътна мрежа.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692772
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031