Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 10:45 - Откриването на паметника на Иван Михайлов в гр. Велес, Р. Македония
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 829 Коментари: 0 Гласове:
0



Поклон пред Драги Каров

На 28 февруари 2010г. в стария български възрожденски град Велес, днес част от Бивша Югославска Република Македония, се откри бюст-паметник на легендарния водач на ВМРО Иван Михайлов. Бюстът бе поставен в частния двор на един от най-изявените и смели българи във Вардарска Македония Драги Каров. Там, където преди точно 2г. бе поставен и бюст-паметник на другия легендарен водач на ВМРО Тодор Александров. Събитието бе уважено от над 100 българи от Македония, от Скопие, Щип, Кавадарци, Неготино, Струмица, Охрид, Прилеп, Битоля, Тетово, Кичево и много други. Гостите от България бяха около 40, главно привърженици на неправителствените организации “Преображение”, СМО и на представители на националния щаб на ВМРО, от Разлог, Благоевград, Симитли и Пловдив, радетели за възраждане на ВМРО и изхвърлянето на комунистическата агентура от нея, в лицето на Красимир Каракачанов.

 

Слово за Иван Михайлов, съвременното положение на българите във Вардарска Македония и бездействието на официалните власти в България, бе произнесено от неформалният говорител на българите в Македония Виктор Канзуров, от Скопие и от Петър Колев от Щип, председател на македонско движение “Преображение”. Остра критика бе отправена към големите партии в Македония ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, с ясен намек, че и двете са маши на старата сръбска колониална власт в Македония. За съжаление още по-уместни бяха критиките към официалните власти в България, за тяхното бездействие и слепота относно продължаващия с пълна сила и през 2010г. македонски въпрос.

Сълзи потекоха от очите на Драги Каров, превръщаш се в икона на борбата на българите в Македония за свобода и правдини. За съжаление той и хора като него, понясящи всички удари на това днес да се наричаш българин в Македония, са тотално изоставени точно от партията, която най-ярко би трябвало да стои зад тях, а именно казионното ВМРО-БНД, помещаващо се на ул.”Пиротска” 5 в София.

В словото си Виктор Канзуров добре описа, че българите в Македония, не се нуждаят от езика на омразата, добре използван от Красимир Каракачанов, който му служи само и единствено за вътрешнополитическа употреба и евтини пиар акции, но който по никакъв не помага в тяхната борба. Виктор Канзуров, от името на всички българи в Македония, ясно заяви, че българите в Македония, НЕ ЖЕЛАЯТ и повече НЯМА ДА УЧАСТВАТ в еднодневните патриотарски екскурзийки, традиционно използвани от “Пиротска” 5 и експонирани като едва ли не “титанична борба в защита на българите в Македония”.

Това бе и причината, поради която самонареклият се председател на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и неговата агентура, срещу които текат 9 дела за фалшификации на конгреса на ВМРО-БНД, НЕ БЯХА поканени на събитието във Велес и изрично им бе заявено, че тяхното присъствие там е НЕЖЕЛАТЕЛНО.

Българите в Македония обаче, загубили вярата си в казионното ВМРО, не са загубили вярата си в Организацията и затова бяха официално поканили представители на Националния щаб на ВМРО и негови представители от Пловдив.

Тепърва между българите в Македония и Националния щаб на ВМРО започват реални действия за българщината в Македония, чиито основи бяха поставени след официлното откриване на бюст-паметника на Иван Михайлов.

 

/Разбира се, тъй като наглостта на самозабравилите се интернет-комити от “Пиротска”5 няма граници, те бяха изпратили свои наблюдатели на събитието във Велес, в лицето на двама души, които чрез сайта си представиха за водачи на цялата група. За съжаление единият от тях, реши че няма какво да гледа при откриването на бюст паметника на Иван Михайлов и по време на събитието отиде да пие кафе, заедно с двама известни търговци на български паспорти, чиито офиси се намират на “Пиротска”5./
снимките
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696902
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930