Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 08:23 - ВМРО НИЕ ще съди създателите на кючека „Паисий”
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 2694 Коментари: 3 Гласове:
1



image

Първата инициатива на новосъздадената в Сливен структура на партията Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство е да възбуди съдебно производство срещу създателите на кючека „Паисий Хилендарски", за който алармира първо в ефира на Дарик на 3 март. Това съобщи на пресконференция координаторът на националния щаб Георги Георгиев.

От партията заявиха, че в момента е възложено на лингвист да направи смисловата връзка между текста на чалга-парчето, което се изпълнява от група, шестваща из интернет като „Джамайка Сливен". Според ВМРО НИЕ гаврата е особено голяма и е необходима реакция, защото утре може да се появи и „Левски" кючек. В текста на песента на български Паисий Хилендарски се поставя редом до мафията и испанските гастарбайтери, но след лингвистичния анализ щяло да стане каква е степента на гаврата с националното достойнство.

Юристи ще преценяват дали е необходимо завеждане на наказателно дело срещу изпълнителите,  или ще бъде внесен само граждански иск. Според ръководството на местната структура на новата партия с председател зам. кмета на Пловдив Петко Атанасов, този кючек от една страна сегрегира и стимулира ромите към гавра с националните ценности, а от друга развращава младежите, които си разменят парчето по мобилните телефони. Бе отправен апел към фирмите, които поддържат музикални и торент - сайтове да изтрият „Паисий" кючек от своето пространство.

Структурата на ВМРО - БНД в Сливен излезе и с декларация за решение на общото събрание за напускане на партията, водена от Красимир Каракачанов и вливане във ВМРО НИЕ. Сред изброените мотиви са превръщането на организацията в еднолично дружество, това че за 20 години от възстановяването тя не е постигнала нито една своя цел и на практика е била унищожена и почти изцяло подменена с една крайно централизирана партия, която да бъде използвана за трамплин на шепа хора по време на избори.

„Каракачанов остава с платените си хора и който има финансов интерес няма да го напусне. Не е тайна, че ВМРО има имоти и това е битка за тях, новата партия няма никакви имоти и при нас остава идеологията", коментира председателят Вахенак Кендерян.


Ето и публикацията във в- к Труд:

Воеводи съдят “Паисий кючек”

“Завеждам граждански иск срещу изпълнителите на гнусотията, наречена “Паисий кючек”, за нанесени морални щети, подигравка с национални ценности и оскверняването нанационален герой.” Това обяви вчера координаторът на новоучредената партия ВМРО-НИЕ Георги Георгиев от Сливен. Още не е уточнено какъв ще е паричният размер на иска.

Чалгата “Паисий кючек” на оркестър “Джамайка” се върти от известно време в интернет. Солистът пее ту на ромски, ту на български. Ясно се чува текстът: “Имаш ли хубава жена - имаш хубав шеф, а той се казва Паисий Хилендарски”.

“Изпълнителите заявяват недвусмислено, че чалгата е за Паисий Хилендарски и “за цялата мафия”, възмутени са отцепниците от ВМРО. “Пошлата песен” се разпространявала като зараза. От ВМРО-НИЕ в Сливен са възложили на лингвисти да направят точен превод на текста. Уточнява се кои точно са изпълнителите, защото имало много формации с името “Джамайка”. Една от тях била в ромския квартал “Надежда” в Сливен.

“Много е любопитно дали тези т.нар. музиканти знаят кой е Паисий. Оскверняването на такава светиня е недопустимо”, обяви зам.-шефът на ВМРО-НИЕ в града Доброслав Иванов. И призова собствениците на сайтове да изтрият парчето.
image

в-к "Стандарт":

“Паисий кючек” отива на съд

Войвода иска да свали срамното парче от ефир
 

Ще заведа граждански иск срещу изпълнителите на "Паисий кючек" за нанесени морални щети и оскверняване името на националния герой Паисий Хилендарски, закани се в Сливен Георги Георгиев. Координаторът на новоучредената партия ВМРО-НИЕ ще дари спечелените пари за родолюбиви цели. Георгиев и съмишлениците му скочили срещу оркестър "Джамайка", в чиито репертоар е песента на български и на цигански. Музикантите споменават няколко пъти името на Паисий Хилендарски. Вече почти няма ученик в Сливен, който да не е записал на мобилния си телефон тази гнусотия, възмущава се Георгиев, историк по образование и учител по професия. От ВМРО-НИЕ са започнали собствено разследване кой е оркестър "Джамайка", очаквайки подкрепата на обществото. Певците май са от Сливен, защото през 70-те години там излезе терминът "Джамайка" - коктейл от коняк и кока-кола. На специална пресконференция войводите призоваха всички музикални и информационни сайтове незабавно да изтрият песента за Паисий.
Георги МАНГИНОВ


Тагове:   Ние,   „паисий”,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - nee
15.07.2010 22:38
a be vie dobre li ste 6te sadite horaz za pesni ne se zanivate s ybiicite ami sas glasa ne na naroda 6tom ku4eka e slu6an zna4i e haresvan kvo mu e podigrvatelnoto nz 6to ne sadite primerno nqkoi dr ami nego aaaa samo toi vsqla6 pee BAHSI tva rasovata deskriminaciq
цитирай
2. анонимен - Мурко
16.07.2010 09:41
Абееей мангал, що не идеш да си намериш един ръб и да си хакнеш главата в него? Внимавай само да не огънеш ръбъ.
цитирай
3. анонимен - Аз не мога да разбера, каква е тази ...
27.12.2010 00:37
Аз не мога да разбера, каква е тази простотия чалга чалга добре - ТЪРПИ СЕ. Ама това е вече недопустимо нямам думи. Честно казано не знам докъде ще стигнем, като гледам с какво темпо сме се запътили към ЯКОТО НИЩО. А относно първият коментар МАНГООООООО ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СЕ ГРЪМНЕШ, ЗАЩОТО АКО ПОДКРЕПЯШ ТОВА, ЗНАЧИ ЯЗЪК, ЧЕ СЕ НАРИЧАШ БЪЛГАРИН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696095
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930