Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2010 16:21 - ВМРО – НИЕ предлага на Цветанов нова акция и награждава ПМГ за 1 ноември
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 1763 Коментари: 0 Гласове:
0



Местната организация на ВМРО – НИЕ в Сливен

image
предложи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да проведе нова акция „Поругателите”, която да засегне всички, които се гаврят с националното достойнство публично. От партията предлагат в писмо до Цветанов да се започне със създателите на „гнусната гавра с първия български народен будител, наречена Паисий кючек, която вече почти две години се разпространява в интернет”.

„Оркестър „Джамайка” с това си „произведение” нарушава директно конституцията, защото гаврата с национален герой поощрява ромите да се подиграват и респективно да дискриминират българите, като едновременно с това се насажда вражда на етническа основа, което е видно и от коментарите на множество разгневени читатели в интернет-пространството. В текста на кючека Паисий е поставен редом с мафията и има други крайно обидни за българите внушения, които развращават и младежите, които си го разменят с мобилните телефони”, се казва в писмото, което е подкрепено с аудио, видео и линкове, както и с удостоверение от общинския отдел „Гражданска регистрация”, от което е видно, че в общината няма регистрирано лице с имената Паисий Календарски, на чиято сватба се родил кючека, както твърдят изпълнителите.

Председателят на местната организация на ВМРО – НИЕ Вахенак /Вахи/ Кендерян ще връчи плакет, грамота и скромно дарение на директора на Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” Сливен Мариана Милева на 1 ноември в 11. 30 часа в гимназията. На училището е присъдено званието „Будител на годината 2010” в рамките на национална кампания. Сред мотивите са постигнати най-високи резултати на зрелостните изпити, но най-вече за дългогодишните заслуги на колектива на училището за поддържане на високо ниво на образованието, за осигуряването на качествено попълнение на човешкия ресурс на нацията и за особени заслуги в културното развитие на град Сливен.

Eто и пълния текст на писмото, което поема утре до министъра:

                                               До министъра на вътрешните работи

                                               Г-н Цветан Цветанов

 

от местната организация на ПП Вяра Морал Родолюбие Отговорност – Национален Идеал за Единство

 

 

Уважаеми г-н министър, предлагаме Ви да проведете акция „Поругателите”, която да засегне всички, които се гаврят с националното достойнство публично. Предлагаме ви да започнете със създателите на гнусната гавра с първия български народен будител, наречена Паисий кючек, която вече почти две години се разпространява в интернет.

Т.нар. оркестър „Джамайка” с това си „произведение” нарушава директно конституцията, защото гаврата с национален герой поощрява циганите да се подиграват и респективно да дискриминират българите, като едновременно с това се насажда вражда на етническа основа, което е видно и от коментарите на множество разгневени читатели в интернет-пространството. По-долу ще ви подадем линкове, където това изпълнение е качено. В текста на кючека Паисий е поставен редом с мафията и има други крайно обидни за българите внушения, които развращават и младежите, които си го разменят с мобилните телефони. Освен това според нас прокуратурата неправилно разгледала основанието на нашата жалба, като посочва приложения от нас на диск коментар с видео от dnes.bg, където циганин, който по-късно се качва в луксозна кола с ловешка регистрация, обяснява, че изсвирили кючека на сватба в Сливен, а младоженеца се казвал Паисий, по фамилия Календарски. Циганската лъжа лъсна, когато получихме официално писмо от общинския отдел „Гражданска регистрация”, в което се посочва, че в Община Сливен няма регистрирано лице с имена Паисий Календарски. Ние знаем, че в ромското гето „Надежда” живеят лица със странните Портокал Портокалов и Нафталин Нафталинов, но чак толкова плоска лъжа за съвпадение не бяхме чували.

Ние не се подиграваме с тяхната история и култура, поради което считаме за обидно те да се подиграват с историята и културата ни, особено с великите личности от българската история. За нас това е явна подигравка и дискредитиране на българската история и култура, а и дискриминация.

Предвид гореизложеното ВИ МОЛИМ, да разпоредите проверка, която да установи кой е създателят на кючека, кои са изпълнителите, откъде са, и защо твърдят, че първото му изпълнение е било в Сливен, както и как е започнало неговото разпространение в интернет – мрежата.

Според нашите догадки следите водят към Луковит, а известният като Данчо Джамайката, не се посвени да говори пред медиите Нова телевизия и dnes.bg.

Ако разполагате със законови механизми, разпоредете да бъде преустановено разпространението в мрежата на тези срамни за всеки българин текст и мелодия.

Вярваме, че с поверените ви служби и ресурси можете да проведете едно истинско и ефективно разследване, а ние ако трябва по случая ще сезираме и главния прокурор.

 

Представяме ви и молим за Ваше улеснение да приемете:

 

 

1. Линкове за някои сайтове, където кючекът е достъпен:

 

http://99mp3bg.net/song.php?s=play&id=90489

 

http://failo.bg/кючек%20паисий%20-%20paisii%20kцзek/video/LWDqAW0nOcI

 

http://www.p2pbg.com/index.php?page=torrent-details&id=e9a182ab442fa1c0efcfa4b14e1166f8e6ed2665

 

http://vbox7.com/tag:%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0?&page=2

 

http://www.elit-bg.com/index.php?page=torrent-download&id=a47435b378c91cd4a116d9c6d56fcf361aafcdb7

 

http://www.mp3-muzika.eu/index.php?search=1&keyword=%F1%EA&selectCat=mp3

 

 

2. Диск на който са записани кючекът, разпространяван в интернет, както и излъченото видео от dnes.bg, на което се виждат изпълнителите.

 

3. Копие от удостоверение от отдел „Гражданска регистрация” към Община Сливен.

 

 

                                                                     С уважение:

 

                                                                                /Доброслав Иванов,

Член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – НИЕ/


 



Тагове:   нова,   ноември,   акция,   награждава,   Ние,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697223
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930