Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2010 11:21 - Грубостите на Лечков
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 7092 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2010 09:40


Грубостите на сливенският кмет и някогашна футболна звезда, най-вече заради щастливия гол срещу Германия, Йордан Лечков достигат своя апогей.
image
В понеделник, влизайки в залата където се провеждат редовните брифинги със журналисти кметът се нахвърли върху мен, явно ядосан от публикацията, че срещу него има дело за обида, заведено от общинската съветничка, избрана с листата на Атака Елена Попова.

„Ей сега ще ти отговоря аз, що не ме питаш тука, а ми звъниш по телефона? Не си включвай диктофона щото ще ти отговоря на теб. Кво значи аз съм журналист? А, такъв си се родил? Журналистите разследвате ли, какви сте? И ква трябва да знаеш – нещо което се е случило преди 5 месеца? И тук колегите се опитаха да разсеят неловкото си мълчание по темата с разговори за ниските температури. Сега публикувам тук една прелюбопитна статия, в която има доста сериозна хронология на едно типично държание на Лечков по време на властовите му години и мисля, че той надминава „добре” говорещия английски и размазващ физиономиите на журналистите Христо Стоичков:

Нерон от Сливен или

Олигофрени, олигарси, фараони и тутаркамони

 

Сливенският кмет Йордан Лечков нарече една общинска съветничка "олигофрен". За сливенските журналисти в това изречение няма новина. Наслушали сме се ние на похвални епитети, определения и псевдоними. За нашия градоначалник хората, които му противоречат са два вида - гъзове и олигофрени. Новината всъщност се появи, когато въпросната общинска съветничка Елена Попова реши да даде под съд обиждача и дори да поиска пет хиляди лева за обида и морални щети.

Лечков не само не се притесни, но дори се подигра на Попова. На един от т.нар. брифинги кметът се забавляваше като си правеше каламбури със значението на думите. Какво всъщност означавало олигофрен и какъв бил корена и произхода на думата. Лечков, който не притежава особено богат речников ресурс, обясняваше че olнgos от гръцки означавало "малък" и дори словоблудстваше, играейки си с думите "олигарх" и "олигофрен".

На подобна арогантност още Алеко Константинов е дал определение - "Пази Боже, сляпо да прогледа!" Симпатичният, недодялан и непосредствен преди няколко години футболист, на когото сливналии повярваха и когото поставиха начело на града,  в момента не търпи чуждо мнение, разбира от всичко, не взима акъл от никой и Боже опази, си играе с думите...

Примерите за кметьовата арогантност, грубост и недодяланост са много. Общинската съветничка си го отнесла, защото противоречала на Лечков за продажбата на градинка в центъра на града. През миналия си мандат Лечков нарече други двама общински съветници с доста по-унизителното "гъз" по време на общинска сесия и то без да се притеснява от хората и журналистите в залата. "Ей, гъз, ще те смачкам!", изфуча Лечков на Стойчо Александров от групата на ВМРО  и "войводата" прибра байряка и загуби ума и дума. Другият набеден за продължение на гърба беше професор Станимир Карапетков. Професорът потъна вдън земя от срам и унижение и занемя до края на мандата си.

Лечков обаче продължи победоносно напред, обиждайки общинари, съветници, журналисти. При аферата "Кутията на Пандора", в която кметът обяви война на данъчните в града, Лечков отново потърси вдъхновение в древногръцката култура. Тогава той и приближените му скриха зад поезията на гръцката легенда истинската причина за атаката срещу данъчното, а именно солената глоба на една от фирмите на Радостин Русев- Радото.

В безподобен документ, разпратен до медиите от името на кмета се изброяваха родствените връзки на служителите в НАП. За редакторите на медиите, които се осмеляваха да пишат срещу него, Лечков също отдели внимание. Сред яловите напъни на мисълта на кмета се отличиха прозвищата „Господин Гнилия зъб” за редактора на вестник "Седмица" и "Джони Уокър" за покойният вече редактор на "Сливенски вестник".

Самият Радо пък хвърли в потрес всички присъстващи в общинската зала „Май” със сериозните си пропуски в знанията си по история. В реплика към общинския съветник Иван Андреев, бившият самбист го нарече Тутаркамон. Вероятно Радото искаше да обиди Андреев за възрастта му, сравнявайки го с фараона Тутанкамон. В случая всички разбраха, че най-големия приятел на кмета повече е тренирал, околкото чел през живота си.

Ежеседмичните брифинги на Лечков не са нищо друго освен жалък фарс. Той навиква журналистите като пъдар, изпада в ярост, когато някой не разбира обърканите му тиради, цитира стралджански мъдрости и сам се забавлява на гротескните си каламбури.

Конфузии съпровождат официалните събития, на които сливенския кмет е уж домакин. “Ко сти са разпушили тука! На мен ми пречити!” С това изречение Лечков нахока пушачите на съвместна пресконференция с бившия министър Асен Гагаузов. Съвсем прясна е изцепката му на официалното откриване на ремонта на водопреносната мрежа в квартал „Клуцохор”. Пред всички гости Лечков нахока ръководителя на проекта, който пропусна в експозето си да спомене името на председателката на  общинския съвет Мария Григорова.

Напъните на Лечков да остроумничи, обижда  и да командори щяха да са смешни, ако ситуацията не беше много тъжна. Защото тази грубост, арогантност и откровена простащина обижда не само конкретните хора. Това държание е обида за гражданите на Сливен, тези, които избраха Йордан Лечков за кмет. Защото да си на този пост, независимо дали си завършил училище с 3,33, дали си несигурен, невъзпитан, комплексиран и не знаеш как да се държиш, да си на този пост означава да си отговорен, лоялен, честен и принципен. Трябва да се научиш да бъдеш морален, а не самоуверен. Защото хората, които са те избрали започват да се съмняват, да пишат солени коментари по форумите и дори създават група във фейсбук, наречена „Да спрем сливенския император”. Тези хора ще спрат самозабравилият се император, олигарх, местен феодал или както там се нарича безотговорния властимащ най-много до следващите избори.

 

Гай Петроний, в-к „Десант”

И още:

Димитър Джамов : Ще изкъртя зъбите на журналиста, писал глупости за мен

 

 

image Ако е жена, ще направя лицето й “красиво”

“Димитър Джамов е реалният кмет на Сливен. Той заедно с Йордан Лечков решава коя фирма да получава обществени поръчки” гръмна столичен седмичник. Според разследване на в.”Сега” кметът на Сливен редовно погазва Закона за обществените поръчки и заради това е глобен цели четири пъти за административни нарушения. Оказва се, че Лече неизменно възлагал на три фирми всички строежи и ремонти на обществени сгради и пътища в Сливен. “Тънкият момент, е че подизпълнители в строежите за милиони са неизменно фирми на Димитър Джамов. Ако някоя фирма откаже да наеме фирма на Джамов, то тя не печели обществена поръчка”, пише още вестникът. Димитър Джамов е един от малкото живи герои от родния ъндърграунд. Бившият борец е кмет на родното си село Семчиново, кум е на футболната легенда Йордан Лечков. Джамов е някогашен партньор на Илия Павлов и бивш застраховател. Обърнахме се за коментар по горещата тема лично към Митко Джамов – набеден за кмет в сянка на Сливен.

- Как сте г-н Джамов?

- Ами, били сме и по-зле!

- Как ще коментирате твърденията на столичен седмичник /”Уикенд”/, според които вие управлявате Сливен?

- Аз си знаех, че затова ми се обаждаш. Не коментирам.

- Е, не коментирате?

- Е, какво да коментирам. Ако срещна журналиста, който е писал тази статия, ще му изкъртя зъбите. Няма да го съдя, просто ако го напипам някъде… просто ще му изкъртя зъбите?

- А не е ли по-лесно да се обадите в редакцията, да разкажете как стоят нещата?

- Ето пак ти казвам – няма на кой да се обаждам. Аз ще разбера кой е и като го срещна, ще му изкъртя зъбите. Ако е жена ще направя лицето й “красиво”. Нека ме съдят те после. Защото, за да се напише това нещо, в него трябва да има поне един процент истина.

- Значи не е истина?!


- Журналистите търсят под вола теле, нали трябва да им се купува вестникът. Няма нищо вярно. Мария, да си пишат каквото си искат. Само като разбера кой е, аз ще го позная и рано или късно той ще ми попадне в лапичките и ще яде бой. Много ще го бия, повярвай ми! Дори и жена да е. И ще отида да я излежа. Ако дават между десет и три месеца ще лежа / в затвора /. Аз съм свикнал. За мен няма проблеми. Ще й изкъртя зъбките, особено ако е жена. Ще бия. Как защо?! Защото така трябва да бъде, за да се научат да не лъжат и да пишат правилно. На тази, дето е писала статията,

ще й счупя пръстите.

- Пак питам -не е ли по-простичко да се обадите в редакцията и да дадете опровержение?

- Моля?! А защо трябва да се обаждам?! Кой да убеждавам, кой?!
Като видиш някой журналист, да държи високо вдигната гипсираната си ръка, да знаеш, че това е журналистът, който аз съм пребил. Така ще го пребия, че да му гипсират ръката и да я държи високо вдигната. Имаш ли нещо друго да ме питаш, Мария /смее се продължително/.

- Ама, вие се шегувате, г-н Джамов?

- Какво да се шегувам. Пак ти казвам – като разбера кой е, ще разбереш за какво става въпрос. Така, че пиши – питах Джамов и той каза : Няма да съдя никой. Просто като разбера кой написа това, ще му изкъртя зъбките.

- Да се бият журналисти – вие ме шокирате. Ще стане скандал.

- Какъв скандал да стане? Пишат журналистите нещо, в което няма един процент истина и щяло да стане скандал? Това сте вие журналистите – интриганти.

- След като е написано, е повече от ясно, че отнякъде е изтекла информацията за вас в тази статия?

- То се знае от кой е изтекла тази информация, няма страшно.

- Мисля, че трябва да огледате хората около себе си – приятели, врагове. Някъде оттам е изтекла тази информация.

- Може ли в днешно време да кажеш кой ти е приятел, кой враг?!
Всичко, което се прави на приятел, е приятел в кавички. Приятел ти се води, а ако може, ще ти забие ножа.

- Нима Данчо Лечков вече не е приятел на Митко Джамов?

- Е! Не коментираме изобщо! Тук няма коментар. Данчо Лечков ми е повече от приятел.

- Построихте ли църквата “Св. Димитър” в родното си село Семчиново? До Димитров ден тя трябваше да е готова?

- Кой ти е казал, че църквата за Димитровден е трябвало да стане? Това са глупости, които вие си ги измисляте. Не съм казал, че за миналия Димитровден е трябвало да стане. Казах, че ще стане за някои от димитровдните. Нали трябва да се направи проект, трябва да се съберат камъни, казах ти, тя ще бъде само от камъни. Как може да е готова, като само преди пет месеца е направена първата копка и вие вече чакате църквата да е вдигната. Никой не е казал такова нещо, нито аз, нито пък който и да е. Важното е, че ще има църква “Св. Димитър”! Естествено, че ще има църква, дай Боже. Сега събираме камъни и дай боже след зимата да почнем.


Едно интервю на Мария Великова

image image


Тагове:   атака,   Лечков,


Гласувай:
0



1. jivko1128 - АРХИВИТЕ СА ЖИВИ
31.01.2010 23:20
Отвори и прочети неща от миналото
http://www.yambolnews.net/forum/viewtopic.php?t=1139&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.vestnikataka.com/forum/index.php?action=printpage;topic=16300.0
http://bulgarianation.blog.bg/politika/2009/03/30/kyde-sme-nie-kyde-sa-mutrite.315654
24.08.2009 06:26
tarikata1128 : Лошото е че вълкът козината си мени, но нрава не, а хубавото е че вълкът няма да стане агне.Лошото е че вълкът е в глутницата, но действа като единак, а единак вълк не си избира жертвите а само ги мами за да ги привлече и ако има много плячка остава и на глутницата да обере останалата мръвка, а една от жертвите се указа простия Българин. Така че ние и вие сме следващата плячка на единака, но виждам че глутницата наближава и затова искам да ви дам как да се предпазите от вълци те.Ако нямате оръжие е лошо, използвайте други средства за самозащита, грабва те каквото имате и почвате, като се втурнете наведнъж и гоните зверовете до тогава докато не ги унищожите защото останат ли живи горко Ви е.Само АЗ, АЗ, АЗ, АЗ както казва Бойко ще Ви клопне. Затова че не оставай те след двадесет години да ни довършат


24.08.2009 06:27
jivko1128 : Кръдеца вика дръжте кръдеца, това Лечков го направи за да прекрие свой те далавери който са за милиони.ЛЕЧКОВ е един от основатели те в града на сутеньорството и мутризацията, така че може да има вина Дюлгеров, но хванете и вълка БОЙКО не вади наж на умряло куче предварително, защото поговорката е последния е на далавера, а това е вълка Лечков и тебе ще вкара в кошарата.Отърви се от тези мутри Бойко, защото ще те закопаят

http://www.afera.bg/index.php?option=com_maxcomment&task=viewcomment&id=4812&lang=bg&Itemid=26&limit=5&limitstart=0
http://www.afera.bg/index.php?option=com_maxcomment&task=viewcomment&id=4812&lang=bg&Itemid=26&limit=5&limitstart=0
цитирай
2. анонимен - EuRWqzBquSuCaZvhq
25.05.2011 17:25
At last, seoomne comes up with the "right" answer!
цитирай
3. анонимен - vBUPqEBcdAD
25.05.2011 21:47
No more s***. All posts of this quaitly from now on
цитирай
4. анонимен - INlHOSUgEYvkpgdyLgN
26.05.2011 13:10
JtGGvR <a href="http://wvrbxlmwfier.com/">wvrbxlmwfier</a>
цитирай
5. анонимен - ztQJLNmeywEMom
26.05.2011 19:36
j17Lij , [url=http://xiipeqsqmhgh.com/]xiipeqsqmhgh[/url], [link=http://tepirifvmlyd.com/]tepirifvmlyd[/link], http://hqfcknmbywna.com/
цитирай
6. анонимен - AdkFHDvBIts
28.05.2011 18:51
4Eh3mf <a href="http://acihqzzgkpkq.com/">acihqzzgkpkq</a>
цитирай
7. анонимен - CeukHWvm
01.06.2011 13:10
ZYURwo , [url=http://fbpeyiiagsdy.com/]fbpeyiiagsdy[/url], [link=http://jhzmuwbfovvh.com/]jhzmuwbfovvh[/link], http://jhpixpfnvtgq.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697050
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930