Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 16:50 - Ще излезе ли утре народът срещу Лечков?
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 877 Коментари: 0 Гласове:
0



Този въпрос далеч не изглужда лесен, защото той народа свикна да псува в кръчмата, както и в къщи на ракийка пред телевизора, както беше през Соц-а. Малцина вече излизат на площадите. Чудя се такива ли търпеливци ще бъдем като ни вдегнат ДДС-то и то се изкатели върху всичките ни сметтки такси мощност и прочее цени.
А към конкретния случай:
image
n = document.getElementById("audio_player"); Още по темата
Близо 24 хиляди подписа срещу Лечков отиват при Бойко Борисов За два дни - над 10 000 подписа срещу Лечков Стартира подписката срещу Лечков

Граждански протест под мотото „Не на хаоса в града" и с искане за оставката на кмета Йордан Лечков ще се проведе в Сливен на 1 май. Проявата ще стартира в 11 часа пред сградата на НТС и ще завърши пред общината.

Инициативата е на групата общински съветници, които организираха подписката срещу кмета и събраха за няколко дни 24 хиляди подписа. Те призовават гражданите, несъгласни с политиката на кмета Йордан Лечков, да се присъединят към митинга.

А ето какво пише сливенският сайт Седмица, позовавайки се на бургаския вестник "Десант":

Убедеността на сливенския кмет, че ще изкара мандата си до 2011 г. даде повод да възникнат подозрения, че някой нещо е договарял в Апелативен съд – Бургас.

За това пише днес бургаският вестник „Десант”. По повод плъзналите слухове, председателят на Апелативния съд Яне Бахчеванов заявява, че не е провеждал среща със спрягания за защитник на Лечков адв. Благой Потеров. „Може да се провери при секретарката ми, че г-н Потеров не е влизал в моя кабинет. Най-добре е да се провери при охраната, за да се види, че той въобще не се е качвал при мен.” Бахчеванов се видял за малко с Потеров в съдебната зала по време на едно дело.

Зам.-председателят на Апелативния съд и съдия по делото Георги Кошничаров гарантирал пред бургаските медии, че делото ще се гледа изцяло по закон.

Прокурор по делото на 4-ти май е Любомир Петров. Шефът му от Апелативна прокуратура Емил Христов заявява, че не познава Лечков и не е разговарял с него. За Христов се знае, че е близък с Благой Потеров, който е известен като адвокат на Митьо Очите и на цяла плеяда издирвани от европейското правосъдие сводници. Официално Потеров уж не е защитник на Лечков, пък демонстрира отлична осведоменост докъде е стигнало делото. Правел го просто от „любопитство”, цитира го вестникът.

„Десант” отбелязва, че в Сливен растат опасенията за възможност от възстановяването на Лечков на поста. Допълнителен градус към емоциите около сливенския кмет налива и фактът, че делата за отстраняване обикновено се гледат по разпоредбите на глава 22 от НПК. Там е предвидено подобни казуси да не се решават на публично заседание, където медиите могат да проследяват всяко действие на страните, а на закрит процес. При него съдебният състав се събира в определен кабинет от административната сграда и само по документи решават случая. Лечков бе отстранен в Сливен именно на такова дело. Очаква се и апелативните магистрати да закрият делото, въпреки огромния интерес към него както от страна на медиите, така и от страна на обществеността.






Тагове:   народът,   Лечков,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692702
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031