Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2011 16:38 - СРС и ДС или 21 години прах в очите
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 3547 Коментари: 5 Гласове:
2



21 години по-късно след преврата в редиците на комунистическата върхушка в България все още е актуален вица за това как бай Тошо отишъл на гроба на Наполеон и чул задгробен глас: „Тодоре, ако имах твоята информационна политика, никога нямаше да се разбере, че съм загубил при Ватерлоо”. Това показва и истерията със СРС-тата. Това е типичния ченгесарски начин
image 
за отклоняване на общественото внимание от истинските проблеми като замразени и дори намалени заплати, пенсии, 4 – часови договори, скрита инфлация, голяма междуфирмена задлъжнялост, рекет на монополисти, фалити на дребните фирми и тежката икономическа обстановка като цяло, но не на последно място разрухата и опошляването и маргинализирането на българската култура.

Не защото под натиск или режисура не се промениха много неща, дори и под външно влияние. Така си и отмря площадната демокрация, то вече няма и смисъл от нея, защото след това пак идват сламените хора, а не скачащите.

В Евросъюза и НАТО в условията на ограничен суверинитет милата ни родина няма много избор и това гарнирано с нескончаема корупция и смяна на политически проекти, няма как да не отчайва. Това най-добре е видно от демографската картина на „материала” на премиера и от може би вече двата милиона в чужбина, за повечето от които е трудно да се вярва, че ще се върнат. Така, както нямаше наплив през тези 21 години от стари невъзвращенци и техни потомци. Безкрайният т. н. „преход” умори интелектуалния потенциал на нацията и сега той се лута предимно в злободневни проблеми, отвличащите маньоври и телевизионни проекти, че дори и сериали. Но такъв протяжен сериал като прехода не е гледан в нито една държава и при нито една национална катастрофа.

Ние не биехме негрите някога, хранехме ги. Кой, питам аз, ни нареди на една нога с тях? Не бяха ли онези, които се правеха на рицари на кръглата маса и които договориха само и предимно само свободата на словото, свободата да си лаеш, който и до днес все повече се ограничава. А икономическите инструменти оставиха на задкулисните режисьори. Е, чудно ли е тогава какво се случи при преразпределянето на баницата, накъде поеха активите и накъде се насочиха – не към развитие, а към бързи печалби и постоянна преориентация на сферите, фалитите.

Същите тези хора, изцяло инфилтрати на ДС в партии и икономически структури сега разиграват скандала с подслушванията, защото е удобно да хвърлиш димка на едно място и да вземеш печалба отдругаде. Обаче ако се направи анализ на исканите от ДАНС и МВР СРС-та от съда, ще се види, че много от тях изобщо не са били нужни, защото разследващите имат и много други начини да стигнат до истината. Не съм видял статистика за това колко осъдителни присъди има благодарение на СРС, но съм сигурен, че са близо до нулата. Цели дирекции на МВР имат съдебни откази за използване, защото дори не знаят как да си поискат. Закона за използване на СРС-та, системата за контрол не е достатъчно ефективна и няма надеждни гаранции срещу нарушения и злоупотреби. ВМРО - НИЕ трябва да помисли за промяна в тази посока.

А подслушването вкарва в банка информация, която именно ДС – школуваните кукловоди знаят кога да използват. Именно тук идва въпроса кое е по-важно какво говорят премиера и Танов или момента на ваденето на флашката или кога Костов натиска за лустрация и кога Бойко замлъква за миналото на 5 областни управители и много повече пряко свързани низови чиновници и парламентарни и корпоративни лобита.

Системата за натиск с досиетата, които са само върха на айсберга от оперативни /вече повече бизнес връзки/ продължава да действа. И точно тук е отговора защо ВМРО – НИЕ искаше да се отърси от опеката, задушаването и воденето за носа на една свещена организация от водещи офицери чрез агент Иван.
image
 

България трябва веднъж за винаги да затвори темата преход и досиета. Последните да се огласят изцяло и да се направи естествената разлика между доносник и служител, а всяко следващо публикуване или фабрикуване на досие да се инкриминира.

Иначе както се казваше в друг брадат соц-виц, пародиращ лозунг: „ 20 години народна власт – 20 години цирк!”. Ние вече не искаме да сме мечки в резервата, защото приликите между Бойко и Тато ни идват в повече.image




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - ossAYRMWWjrzRhbgKCN
24.05.2011 19:55
Thank God! Someone with brains sepkas!
цитирай
2. анонимен - lMyILnDn
25.05.2011 13:57
XRzICA <a href="http://mqbhqmsoeloz.com/">mqbhqmsoeloz</a>
цитирай
3. анонимен - nwErMybEknqIHsZFYh
25.05.2011 19:38
BkZFOU , [url=http://wuwolzrrmzwh.com/]wuwolzrrmzwh[/url], [link=http://iofwyzdsiypy.com/]iofwyzdsiypy[/link], http://pwevaqzkpekt.com/
цитирай
4. анонимен - GTaOpIODltz
28.05.2011 14:33
gxlZFi <a href="http://sfbegdmvcptm.com/">sfbegdmvcptm</a>
цитирай
5. анонимен - dRUGHYvkoAmx
31.05.2011 18:09
KD0epL , [url=http://xozbeptycvww.com/]xozbeptycvww[/url], [link=http://whdwoeczwkrk.com/]whdwoeczwkrk[/link], http://faeafscnawqb.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692813
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031