Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 15:29 - Евтин PR на гърба на кризата със заложниците в Сливен
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 3772 Коментари: 7 Гласове:
1



На фона на професионално свършената от полицията, специалните части и специалистите работа около разрешаването на кризата със заложниците при обира на сливенски клон на Инвестбанк се разпространи един много евтин политически PR, който стои като подигравка с притесненията на близките, приятелите роднините на пострадалия охранител и похитените, всички живеещи в блокирания център на града в условията на храна за много слухове на фона на противоречивата и насочена информация, подавана на медиите. Такава подвеждаща информация, включително и за името на похитителя ( дали Христо Петров от Нова Загора, дали Стефан Петров от новозагорското село Кортен ) по принцип би изглеждала резонна, когато се неутрализира високо технологично подплатена банда. Случаят далеч не бе такъв. Самотният  въоръжен похитител е имал своите мотиви, донякъде сигурно и лични. Премиерът Бойко Борисов се скара на медиите, че са излъчили информация за тежкото състояние на простреляния охранител Станчо Станев и тогава похитителят спрял да освобождава заложниците, защото видите ли сигурно се е уплашил, че вече е виновен в убийство. Първо следва да отбележим, че всяка банка ограничава своя достъп до интернет само до сферата на служебните си нужди от съображения за сигурност, второ дори и да е имало телевизор, не следваше ли да бъде прекъснат кабел на оператора, ако изобщо е имало такъв. В поредната ювелирна акция с неколкократно разширяване на периметъра на отцепената зона отново долетя през нощта като Батман Бойко Борисов, за да обере лаврите на борец тип „танк срещу отвертка”, още се помни ръководената от него атака срещу барикадирал се на вилата си мъж, срещу когото бе използвана прекомерна сила с гранатомети. Тези факти звучат малко и като подигравка към някои останали нахъсани за работа сливенски ченгета и столични професионалисти.
image
След това Бойко отлетя обратно да обяснява от парламентарната трибуна за поредния успех на борбата срещу престъпността. На това обаче се хваща още доста електорат. Сред множествата зяпачи отвъд огражденията в Сливен се чуваха коментари: „Бойко дойде, ще се оправи работата”. Само дето премиерът не извика камерите и не влезе в банката да изведе похитителя за ухото.

Цялата криза имаше и други съпътстващи факти. От щаба на ГЕРБ обявиха кръводарителска акция и стояха пред офиса си, все едно че са част от операцията. Нападнатата банка има особено значение за властта в Сливен. Тя обслужва сметките, заплатите и сделките на общината и областна администрация – също храна за слухове и тема за анализ. Тук настана и поредния разнобой между областния управител Марин Кавръков и кмета Лечков. Областният който остана в сградата си през цялата нощ и също приложи различни прийоми като евакуиране на служителките с пожарна стълба отзад, кризисен щаб, медийни изяви. Той обяви големи суми налични пари в банката за заплати и други сметки. Лечков контрира, че напротив не е имало повече пари от обичайното и повечето от средствата са преводи по електронен път. Засега тихият разнобой между Лечков и Кавръков, който бе архитект и изчислител на първия и втория мандат на късметлията футболист, ще се разреши или по-скоро ще се покаже след като ГЕРБ наистина обяви ще подкрепя ли все пак Лечков за лелеяния трети мандат.

И тук излиза последната въпросителна - целият огромен ресурс на МВР впрегнат в акцията „Инвестбанк” ще бъде ли насочен в посока на сериозни разследвания и дали в Сливен ще бъде разпръсната или потвърдена широката обществена тайна за симбиозата между нелегалния и полулегалния бизнес на прословутия Йосиф Йосифов – Йоско и брат му Пламен, чиято фирма „ПИЙ” бе редовен участник в общинските търгове и къде е там ролята на кмета и бившия регионален министър и докъде се простира. Тук е гордиевият местен възел пред Бойко и Цветанов, който може да им бъде истинския, верния PR. Иначе за разрешаването на случая - Браво! на всички достойни професионалисти в МВР.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. jivko1128 - Бог да ни пази от лешоядите
24.03.2011 20:28
бойко да си припиши това което казах преди-Как мислите че човек ако е взел кредит от банката и в тази криза не може да бъде връщан, а лихвите станали двапъти повече от кредита- КАЖЕ ТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВИ, ДА СЕ БЕСИ ЛИ ИЛИ БАНКАТА ДА ОБИРА. Един съвет до като банките ни обират трябва да има и такива смелчаци да ги обират. Зададете си въпроса защо тази банка само обслужва цигани и хора бедни, за да им взема много повече лихва, а банката е на ЛЮБЕТО на ИМПЕРАТОРА. Председателката на община Сливен Мария Григорова е юристконсул на банката задайте си въпроса???
цитирай
2. mikaela19 - Аз искам да знам кой излезе от бан...
06.04.2011 18:39
Аз искам да знам кой излезе от банката.Мъжът който излезе и въпросният Похитител воден от полицията в съда се различава много.Това са двама различни мъже.Излезе слаб и атлетичен мъж.
А похитителя да ви прилича на такъв?????
цитирай
3. анонимен - HNBGoYEthOZFO
25.05.2011 09:01
And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me striahgt.
цитирай
4. анонимен - oGMmCIvb
25.05.2011 15:36
zDyNN7 <a href="http://yccbgeounseu.com/">yccbgeounseu</a>
цитирай
5. анонимен - USHfNFjCSoNT
26.05.2011 18:08
wecW1g , [url=http://cuojyyagcilg.com/]cuojyyagcilg[/url], [link=http://caqkqshydugg.com/]caqkqshydugg[/link], http://zzvxskqqsknv.com/
цитирай
6. анонимен - XRxxXznFYyWdyFUnC
28.05.2011 16:57
DRPoth <a href="http://mzmhwjfoaojh.com/">mzmhwjfoaojh</a>
цитирай
7. анонимен - wjhTKQsLrqY
31.05.2011 19:18
p6P9Gs , [url=http://ryccrsmrcusc.com/]ryccrsmrcusc[/url], [link=http://nwuyuqaatawu.com/]nwuyuqaatawu[/link], http://tlfntvcmyoyo.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1697329
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930