Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2011 08:52 - Роби ли подготвя България?
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 2814 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На картата на света трудно вече могат да се намерят държави, които да прилагат почти геноцид над собственото си население.
image
Легално работещият у дома българин през по-голямата част от времето си полага усилия, за да „храни” държавата. Ако направим една проста сметка на разходите на един нает работещ, без да е голям данъкоплатец, резултатът ще бъде ужасяващ. Да вземем една брутна заплата от 800 лв, която се струва колосална на много хора в малките, а и в по-големите населени места. По законен трудов договор след пресмятането на осигурителния и облагаемия доход ще се получат удръжки в размера на близо 173 лв. Оттам нататък нещастният български данъкоплатец е свободен да харчи малко над 696 лв. както е известно у нас всяко закупено нещо, включително ползвана електроенергия, вода, парно, въобще всичко без въздуха се облага с 20 % ДДС. И се започва примерно: ток 50 лв, от които 10 – за държавата, вода 20 – срещу 2, парно 100 – 20 и т. н. Колкото и да пости съвременният наемник, при цените на боклукоподобната храна, с която се зарежда с енергия на работоспособник, ще трябва да изхарчи поне 250 лв месечно, да не броим кафетата – това са 50 лв за държавата. Ако героят на постсоциалистическия труд има нещастието да си сръбва или да пуши и приемем, че не пълни джоба да циганските барони и контрабандата, то той се явява доброволен допълнителен акцизен и ДДС спонсор. Ако същият този герой е горд собственик на МПС и има още по-гарантирана свобода на придвижване, то той щедро ще спонсорира бюджета чрез акциза и данъка върху горивото, колкото и да ограничава пътуванията си. Ще си купи винетка да кара из републиканските дупки и гражданска отговорност, която ще му забранят вече да плаща на вноски. Ако плати съвестно някоя и друга глоба и данъците и таксите към общината, голяма част от които също отиват в държавата, то ще се окаже, че българският окаян наемник едва ли работи повече от 5 дни за себе си и ако и имал неблагоразумието да се е осъществил поне два пъти като родител, без да е циганка, която работи като майка, то той си е същински ангарийник и затова често бяга от прекрасната си страна. В същото време онзи българин, който е запазил у себе си предприемчивия дух и е решил да даде работа на 20 подобни героя, също е задушен от „най-ниските в цяла Европа” данъци, с които се гордее премиера и от дългове към банките, така че често е принуден да поскрие печалба от държавата. Тези неща май се спестяват от синдикатите и кой знае защо не влизат в потребителските кошници.

Към оня „малкия” спонсор държавата и всички управляващи са по- зли от мащехи и пастроци. Те все повече му отказват здравеопазване, образование, да не говорим за култура. Те му вдигат пенсионната възраст и намаляват всякакви социални лостове, освен онези, с които го дискриминират за сметка на малцинства, които „трябва да пазят традициите и бита си” и за чиято несъстояла се интеграция различни етно фондации гълтат милиони, а когато Дянков пак има причудливо поведение, нашият човек не вижда, че зад това се крият интересите на някоя чужда корпорация или финансова групировка, и че когато премиерът намигне мачовски на репортерките и каже, че отново е получил „конкрачулейшънс”, нашият герой не вижда къде му е нивото в тресящия се Евросъюз, чиито фондове не стигат до него. Той стиска зъби, а управляващите се радват, че той не е протестиращ, разглезен грък.

И така нашият държавен спонсор в констуционната си роля на суверен ( та нали властта произтича от народа ) и да има волята да измете управляващите, не го прави, не защото е мазохист, а защото е смазан от заплахи за работа, от помията с която го заливат със сериали, реалити шоу, добре сметнати проекти, а и от време на време със скандали за изпускане на парата.

Така гласът на този човек или го купиха, или слабо се чу на последните избори, пълни с елементи на манипулация, сериозна фалшификация и натиск.

Затова най-големият въпрос, според мен е именно: Роби ли подготвя България и дали има граждани, които да се противопоставят на настъпващата диктатура, на поредната мутризация, на пошлото поведение на недържавниците. Това предстои да видим, за да не оправдаем скептичните народопсихолози, които ни определят като прекалено търпелив народ.





Гласувай:
9


Вълнообразно


1. dedenze - Сам риторично и аналитично си отговорил !
23.11.2011 11:11
Да хора с робска психика, те се управляват и малтретират лесно !
И за геноцида си прав без "почти" ето още данни:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/02/genocid.775522
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1693120
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031