Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 17:08 - Учреди се партия Български тютюно-анархисти
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 4649 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„Бунтът на простаците” роди нова партия, засега във фейсбук. Омерзени от изказването на премиера граждани днес масово се присъединяват към нея. Тя носи името Български тютюно-анархисти /БТА/.
http://www.facebook.com/groups/363342633727352/
Групата със същото име е създадена през нощта на 1 юни, денят в който с премените в закона за здравето влезе в сила забраната за тютюнопушене на закрити и някои открити обществени места.

Интересно е, че групата се подкрепя и от непушачи: „Аз съм с вас, дори без фас!”.

Сред предложените от създателя Милко Христов предизборни лозунги са:

"От всяка шега ,цигара не става"

"Дето е тънко,там се купуват само по 10 къса"

"Бистра цигарица,мирна главица"

"Дваж пуши,веднъж пали"

"Блага дума,тютюнева уста отваря"

"Дим дупка не прави"

"Времето е пари-да го изпушим!"

Друго попадение сред постовете е следното: На 1 юни матура по литература.Теглят билетче :"Осъдени души" - Димитър Димов,от М-во на образованието ужасени пращат бързи указания - да се съобщава само първото име на автора и да не споменава,че е написал и романа "Тютюн",да се наблегне само на "Осъдени души"/на пушачите/.

Сред публикациите има и директни обвинения към управляващите в закрила на контрабандните канали и, че зад парадираната загриженост за здравеопазването се крият други цели. На изказването на Бойко Борисов за простаците – пушачи се противопоставят епиграмите на Радой Ралин "По страшен от спина, по силен от рака, сега за сега си остава простака" и "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра".

Споменава се, че по един лев ще получават инспекторите, които ще следят за спазването на "закона". На парче. Ще кипи неуморен труд и това ще доведе до допълнителни разделителни линии сред гражданите.

„Борбата срещу тютюнопушенето в Нацистка Германия е първата в историята държавна програма за борба с тютюнопушенето. [1][2]

През ХХ век са подети много обществени кампании срещу тютюнопушенето в различни страни, но за първи път правителство на държава се включва в такава кампания в Германия след идването на власт на националсоциалистите. Много от ползваните методи в тази кампания са възприети постфактум от различни правителства в борбата срещу тютюнопушенето”, пише Златко Павлов.

Създаването на новата партия донякъде потвърди част от целта - разделяй и владей – партия от латински: pars — част , но ако се стигне до екзотиката на регистрация, не се знае дали социолозите отново няма да бъдат "изненадани" на парламентарните избори, а сметките на големите да бъдат объркани.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Бойко, както винаги, се е объркал.
01.06.2012 17:48
Искал е да каже: "Който НЕ пуши в заведение, е простак". Шегувам се, разбира се.

Все се чуди завалията кой ще го свали от власт... Ега сега прогледне- НИЕ, ПУШАЧИТЕ ще го свалим от власт. И един милион да ми дават за гласа ми, аз пак няма да гласувам за тях. И така НИЕ, ПУШАЧИТЕ, ще им наритаме дирниците. При това в най- скоро време!...
цитирай
2. balkanec - Само че в Нацистка Германия преди да се борят срещу пушенето
01.06.2012 18:05
първо са се преборили с безработицата, кризата мизерията, вдигнали са жизнения стандарт, осигурили са добри условия на живот и на труд, изправили са на крака икономиката...

Мърлявото Бойково правителство всичко друго вързало и цъфнало...
И освен да крадне, да забранява и да облага друго не знае.

Записвам се в тая партия веднага :)
цитирай
3. baskeret - ненавременно , прибързано , стамболовиски наложено решение
06.06.2012 12:50
пара във свирката , прах в очите , отвличане на вниманието , за разделяй и владей не бях се сетил . Всичко но не и нещо смислено и премислено , в едни градове и пътища където автомобилите димят като титаници . Но все от някъде трябва да се започне . Сутрин с кафето и вечер с ракийка запалвам . На работа не пуша , в колата и с компания да . На плажа и на стадиона обаче съм против да се пуши !
цитирай
4. анонимен - тутун
10.06.2012 12:21
правилно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692748
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031