Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 17:09 - Радото изкара тежка техника на сливенския площад на протест
Автор: dodoiv Категория: Регионални   
Прочетен: 2687 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2010 17:16


Явно външния вече за кръга Империя общински съветник Радостин Русев - Радото изкара тежка техника и работници на площад Хаджи Димитър и хвърли тежки обвинения върху кмета Лечков и председателят на комисията по земеделие в парламента Десислава Танева. Събитието, което предварително бе обявено като пресконференция, прерасна в нещо като митинг, озвучен от химна, "Моя страна" и бунтовни песни. На площада имащше засилено униформено и цивилно полицейско присъствие, общински съветници, местни политици и много любопитни. Зевзеци коментираха, че гражданите могат да станат жертви на една Воденичанско - Маленовска война и градът да остане разкопан. Тези две стралджански села са люлката на отрасването на Лечков и Радото. Всъщност залогът са 44 милиона, каквато е стойността на проекта за помяна на водопреносната и канализационна мрежа на Сливен. Но и още много други неизплатени и пренасочвани пари от общински и обществени поръчки.

Фирма сезира министър Караджова за нарушения на Лечков като възложител на проект

22 февруари 2010 15:45 / обновена в 16:10 | Доброслав Иванов | 1 Коментирай

image Радостин Русев © Дарик     n = document.getElementById("audio_player");

ДЗЗД „Хидросистеми", изпълнител на интегрирания воден проект на Сливен, финансиран по програма ИСПА и Оперативна програма околна среда, сезира министърът на околната среда и водите Нона Караджова за нарушения на кмета Йордан Лечков като възложител на проекта, съобщи на митинг пред стотици работници и граждани общинският съветник от ГЕРБ Радостин Русев. Според него кметът системно възпрепятства работата по изпълнението на проекта, оказва системен тормоз върху личния състав на изпълнителя и е спрял издаването на строителни разрешения. imageОт Русев било поискано да вкара като подизпълнители фирмите "Ружа" и "Гради". Според Русев парите от авансовото плащане с Оперативна програма "Околна среда", за които Лечков влезе в пряк конфликт са Караджова, са преведени през декември, фирмата обаче не получила аванс и закупила за своя сметка материали. Русев призова премиера Бойко Борисов да се намеси и да отнеме на Лечков правата на възложител, за да тръгне проекта. В противен случай можело и банката да предяви претенции и да се влезе в дълги съдебни спорове.

Русев отказва да сезира европейските институции, защото това щяло да навреди на България.

Задълженията на община Сливен към фирмите по изпълнени вече ремонти от 2007 година, на училища, детски градини и други обществени сгради били в размер на 22 милиона лева без ДДС. Неплатените фактури по Закона за обществените поръчки били от 2008 година. Фирмата била със заложено имущество по гарантиран банков заем от 7 милиона лева.

imageФирмата е сезирала и прокуратурата за самоуправство, тъй като кметът е издал заповед за напускане на базата и за задържане на чужди скъпоструващи тръби и около 10 хиляди куб.м инертни материали.

Към служители на фирмата и него били отправяни заплахи, каза още Радостин Русев

 

Може пак да копаят в "Дружба" и "Сини камъни"

22 февруари 2010 13:06 / обновена в 13:09 | Здравка Танева | 19 Коментирай

image Йордан Лечков © Дарик     n = document.getElementById("audio_player");

„В момента вървят проверки на комисия от общината, в която влиза проектантът, и на надзора по проекта на обектите по водния цикъл на Сливен и резултатите с констатираните нарушения ще бъдат изпратени на полицията, прокуратурата и НАП" - заяви днес кметът Йордан Лечков. Той съобщи още, че вече има констатирани нарушения в качеството на тръбите, които се полагат, в липсата на обезопасяване на обектите, липса на сключени трудови договори с работниците и др. На фирмата-изпълнител е даден срок до 26 февруари, в който да оправи нередностите.

Според кмета Лечков, това е единственият проект по ИСПА, по който се работи в момента в страната и трябва да е качествено, тъй като в противен случай от програмата няма да изплатят парите и така общината ще остане да плаща всичко сама. Той недоумява още защо за четири месеца от стартирането на обекта са готови едва 4 линейни километра. „Констатирани са нарушения при изпълнение на проекта за подмяна на водопреносната и канализационна мрежа и в кварталите „Сини камъни и „Дружба" - призна Лечков и не изключи като вариант отново да се наложи там да се копае, за да се отстранят нередностите.      

В действията, предприети от общинския съветник Радостин Русев Лечков заподозря предизборна кампания, а събирането на техника и хора на пл. „Хаджи Димитър" нарече "гражданско неподчинение" и „провокация".

Ето и декларация от групата общински съветници от ГЕРБ и от областното ръководство на партията:

В последните дни сме свидетели на многобройни изявления в медиите от общинския съветник Радостин Русев, изразяващи отношението му към управлението на кмета на община Сливен Йордан Лечков и изпълнението на интегрирания проект за водния цикъл на град Сливен. Интегрираният проект за водния цикъл включва 2 фази, финансирани съответно по програма ИСПА и по ОП „Околна среда”, като в момента се изпълнява първата фаза от ДЗЗД „Хидросистеми”, чийто управител е Радостин Русев.

Категорично възразяваме срещу начина, по който Радостин Русев се опитва да решава проблемите по изпълнението на този проект, ангажирайки обществеността с изявления, включващи дори обидни квалификации спрямо длъжностни лица. Всички възникнали в хода на изпълнението на проекта проблеми следва да бъдат решавани по съответните процедури и законов ред, а не в стила на предизборна кампания. Тези действия силно увреждат нормалните обществени отношения в нашия град, както и безусловно затрудняват качественото и в срок изпълнение на проекта, провокират напрежение в обществото, срещу което ние категорично се противопоставяме и не приемаме.

Радостин Русев е общински съветник, избран от листата на ПП ГЕРБ от гражданската й квота, като нито е в момента, нито е бил член на ПП ГЕРБ. Следвайки законовите разпоредби в страната и законовата невъзможност да му бъде прекратен мандата по искане на ПП ГЕРБ, с настоящата декларация изразяваме несъгласието си с поведението и решенията на общинския съветник Радостин Русев като заявяваме, че те не изразяват позицията на Групата общински съветници от ПП ГЕРБ, а са негова лична позиция. Въпреки това отново отправяме апел всички проблеми по изпълнението на този проект да бъдат решени, водейки се от обществения интерес и при спазване на закона. Заявяваме, че подкрепяме всички действия на общинската администрация, общинското управление и всички други лица, които водят до качествено и в срок изпълнение на проекта. Това са единствените цели, чието постигане ще удовлетвори обществото и ще направи нормални условията за живот на нашия град. Призоваваме всеки да осъзнае обществената отговорност, която е поел с избирането му за представител на народа в местната власт.

Десислава Танева днес обясни пред мен, че декларацията е подписана и от общинския съветник Андрея Андреев, като малко преди това на площада той отрече и подкрепи Русев, но аз не съм графолог или прокурор, че даразследвам, както често ме обвинява Лечков.
 

 



Тагове:   площад,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. jivko1128 - ВОЙНАТА НА МУТРИ ТЕ!!!!!!!!!
22.02.2010 18:07
Войната започна но кой ще пострада най много не се знае, предполагам че ще стане като братя Галеви. Много шум а накрая Сливен ще пострада най много и за да не чакаме другите да ни оправят предлагам подписка под Стария Бряст за отнемане мандата на кмета Лечков и веднага на прокуратурата,но не от Сливен а другаде. Сливенската прокуратура да си направи отвод защото корупцията идва от тях. След като се започни единия то и другия Радото да докажи от къде събра милионите и тогава ще излезе и Холандия, а това лесно може да се провери защото тогава с визи се ходеше Остава и той да си понесе кръста към затвора. Ще стани така че един друг ще си изкарат
цитирай
2. анонимен - aGpOVdHzUdfCpQqq
25.05.2011 09:00
And I thought I was the sensible one. Thanks for setitng me straight.
цитирай
3. анонимен - LiUhFhGnOpzrje
31.05.2011 19:41
c5IyJ6 , [url=http://kkpqutnkhrrx.com/]kkpqutnkhrrx[/url], [link=http://qrtgzigellfj.com/]qrtgzigellfj[/link], http://gvncgjrkwtoj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1698834
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930