Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 11:45 - ДСБ излезе с позиция срещу заема в Сливен
Автор: dodoiv Категория: Регионални   
Прочетен: 1060 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.01.2011 11:58


 

                                                           Д Е К Л А Р А Ц И Я

            Подхвърленото пред медиите от кмета Йордан Лечков намерение за теглене на нов заем преди два-три месеца вече е облечено в предложение за решение на общинския съвет.            Този сценарий, ние, сливенските граждани, вече се го наблюдавали в края на предишния мандат на кмета. Тогава с цената на огромен натиск върху общинския съвет, вкючително и с доведени от него жители на „Речица“ в залата, решението беше взето. Парите – 11 милиона евро, бяха взети. И изхарчени. Но и досега тези, които ги изхарчиха, отказват да дадат точен и ясен отчет - с документи! -  къде, колко и за какво.

             Тежкият извод от допуснатия тогава компромис от съветниците с гласуването на сумата е, че ако тези „лесни“ пари, не бяха влезли в ръцете на Лечков, той нямаше откъде другаде да ги вземе, за да се впусне в свои си начинания и нямаше как да станем свидетели на това, което сега се случва – огромна задлъжнялост, невиждани корупционни схеми чрез раздуване на разходите по обществените поръчки, съсипана инфраструктура.

            Със сигурност един нов немалък заем от над 6 млн. евро ще задълбочи още повече тези процеси и наистина ще изправи пред невероятни затруднения бъдещото управление за години напред. Защото сме свидетели, че кметът е загърбил напълно диалога с гражданите по какъвто й да е въпрос - сам взема решенията, но отказва да носи лична отговорност за тях. / Крещящ пример в това отношение е едностранното спиране на работата по проекта за водния цикъл/.     

            Освен на гражданите, на практика кметът не иска да дава обяснения и направо е обявил война и на официалните институции – прокуратура, съд, сметна палата, министерства и агенции. Вместо да се опре на факти и документи, доказващи неговата невинност и правота на управленските решения, в защитната му стратегия виждаме съмнителен арасенал от долнопробни улични обругавания, откровени лъжи, опити за фалшификации и машинации.И най-важното – поставя се над закона! Демонстрира, може би не без основание, недосегаемост. Без съмнение тези пари чрез нов заем са му необходими да закърпи временно пробойните на потъващия си кораб. И не се спира пред нищо, включително и рекет върху хората – или заем, или оставям разокапан града!

            Ако сливенските граждани обаче, като общество, позволят на Йордан Лечков да вземе тази пари, които те ще плащат, това означава да станат съучастници в прикриване на неговия тежък управленски и морален провал. Да се съгласят с изумяващи с наглостта си твърдения на кмета, че тоталната разруха е небивал „разцвет“ на града.

            Тук не става дума за политическите оценки и противопоставяния. В случая като граждани сме длъжни да кажем НЕ! Този път – НЕ! И повече нито лев от общите ни пари да не попадат за отиващото си безконтролно и арогантно „управление“ на докарания от кукловоди от бившата ДС Лечков, като уж независим. И на групичката около него, която за поред път има намерение да се скрие зад колективната безотговорност, пък и да се пооблажи.   

                                   Общинско ръководство на партия Демократи за силна България – Сливен

                                   Председател д-р Радко Кесов, общински съветник

 22 януари 2011 г.image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1696582
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930