Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 07:59 - Маймуна спря градския часовник в Сливен и нахълта в кметския кабинет
Автор: dodoiv Категория: Забавление   
Прочетен: 3807 Коментари: 4 Гласове:
0



Днес реших отново да си пусна за любимата маймуна, вероятно се нуждае от немалка актуализация, но все още ми звучи актуално. Иначе вчера по сливенското ларго бяха напускали всички луди, но и този път не посмях да калесам Митьо Биричката за кмет. Като добавка мутри бяха напускали просяци, които размахваха замърсени найлони с портрети на деца, които се нуждаят от помощ, имаше и недъгави в инвалидни колички. А не на последно място двама мормони с традиционните смешни баджове „старейшина” бяха опънали един комиксов Христос на стойка и раздаваха агитационни материали за сектата.

Но ето все пак маймунката от 2009 г.:
image

снимки: Димитър Михов
Питомецът на детския увеселителен парк в Градската градина на Сливен избяга от клетката си и се устреми към свободата, подобно на своя собственик, разследван за пране на пари, но поставен под домашен арест. В див бяг маймуната прекоси ларгото и се покатери върху градския часовник на сградата на общината, кimageато спря стрелката и гражданите не можаха да чуят „Стани, стани юнак балкански”. Обезянът внесе смут у чиновниците след като нахълта в кметския кабинет,

възседна на обратно стола на градоначалника и демонстративно повдигна опашка, за да покаже сигналното си подгърбие и след това духна на покрива.

Председателят на общинския съвет Десислава Танева остана като гръмната и само можа да промълви: „Въх, какво стана, бе!

Бдителни граждани позвъниха на телефон 112, а шефката на общинската кризисна структура Снежана Кънева евакуира служителите, поради подозрение, че животинката е бясна.

Екип на гражданска защита, снаряжен с мощен кран за вдигане на обърнати тирове, осигурен вчера от бедственото министерство, успя да залови беглеца.

Маймуната бе прегледана от д-р Мирослав Кожлеев, който по договор с общината кастрира бездомните кучета и той констатира, че тя е напълно здрава. Така тя избягна злощастната съдба на някой агресивен помияр да бъде евтганазирана и да престои няколко месеца във фризера в очакване на кола за екарисажа.

Природозащитници веднага организираха протест като рецитираха стихотворението „Маймунка в града”:

Каква съм щура! Вижте всички -

люлея се от клон на клон!

Подсвирквам весело на птичките

и чакам си поредния бонбон.

 

Щастливите дечица ми се радват

и дават ми бананчета да ям,

за другите маймунки ми разказват,

за джунглата, която аз не знам.

 

През мрежата провират се ръчички,

малчуган бонбонки пак е дал,

блестят игриви две очички,

май Слънчо в тях е заиграл.

 

Светът е толкоз хубав и различен,

до клетката щом тичат пак деца,

денят ми няма да е тъй безличен

със техните усмивчици-слънца.

 

След намесата на еколозите маймунът бе откаран в приюта за животни в Стара Загора, чиито служители се кълнат, че го чули да проговаря с човешки глас класическата фраза „На маймуни ни обърнаха”.

Бившият офицер от шести отдел на ДС и зам. председател на Общинския съвет Марин Кавръков подозря поне три мотива за инвазията на човекоподобното:

1.     Опит да извика на публичен предизборен дебат знаковата за ГЕРБ, но и вече скандзална фигура на кмета Йордан Лечков.

2.     Сговор за отмъщение на двамата бивши общински съветници Стойчо Александров и Станимир Карапетков, които публично бяха наречени от кмета г...з.

3.     Маймуната е искала да се подпише в подкрепа на предложението за присъждане на званието почетен гражданин на Сливен на Руси Големанов – цветен адвокат, първи председател на СДС в града, основател на imageромската партия Българска партия Бъдеще, настоящ съветник от ГЕРБ и председател на комисията за установяване на конфликт на интереси, която никога не установява конфликти, а защитава интереси.

 

Йордан Лечков не бе в общината, защото водеше преговори с групировката „Титан” в опит да възвърне стария статут на отбора на Сливен като сателит на ЦСКА. Все пак по телефона той подозря, че маймуната е агент, който иска да възобнови нови дела срещу него.

Комисията „Кушлев” предяви пред Окръжен съд иск срещу боса на бившата силова групировка „Клуб 777” и концесионер на Градската градина Атанас Мъндев. Съдът веднага образува дело за отнемане в полза на държавата на клетката на маймуната.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов” бе засечен да мери площада пред общината с папироса безбандеролен „Парламент” , и коментира бунта на маймуната така: „Сигурно е пила една ракия, вижда ми се от спиртосаните” и добави, че до месец ще пререже лентата на реконструирания модерен площад, а поръчката вече била спечелена от фирма „Биндер”, а Йоско ще направи нови кариери.

 

В момента под Сините камъни вече всичко е спокойно. Честит първи април!

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - gmIiwGuGcqCh
25.05.2011 12:58
YMMD with that awnesr! TX
цитирай
2. анонимен - FArjzHQbpaZTssczwP
26.05.2011 18:47
LODMDt , [url=http://wytdicdmvvhm.com/]wytdicdmvvhm[/url], [link=http://ukrjhzwzcrgf.com/]ukrjhzwzcrgf[/link], http://ujdrsszcppna.com/
цитирай
3. анонимен - uaxSsspTR
28.05.2011 16:28
mQvIRH <a href="http://csugzxpzucoa.com/">csugzxpzucoa</a>
цитирай
4. анонимен - FGdSiVYHxOz
31.05.2011 19:21
KjfNo4 , [url=http://zelqbyybtoxo.com/]zelqbyybtoxo[/url], [link=http://nrzcymyqwfrn.com/]nrzcymyqwfrn[/link], http://vujqidaxxonk.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1692787
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031