Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2009 14:54 - Десетки почетоха паметта на Стоян Балтов в Сливен
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
0



Десетки близки приятели и граждани на Сливен се събраха на панихида в градинката пред бл. 6 на кв. "Дружба", за да почетат паметта на пребития до смърт точно преди 1 година в София студент по фармация Стоян Балтов. Сред съпричастните бяха майката на Стоян Зарка Димова, брат му Борислав, състуденти и приятели, както и зам. председателят на Окръжния съд Мартин Данчев, чиято дъщеря снощи до късно е писала своето детско обръщение към събралите се.

"Господи, погазиха твоя закон", вмъкна в панихидата отец Йоан от катедралния храм "Свети Димитър". В поучителното си слово той каза, че нещата в държавните институции куцат и придобиват много трагичен вид, защото когато в съдебната система има хора като Красьо Черния, че в полицията нещата не са добре, а и полицаите нямат пари да изпълняват задълженията си, а безхаберието е овладяло обществото и в училищата се води борба за оцеляване, агресията се стоварва върху някой невинен. Отецът призова да бъдем по-взискателни към онези, които са се нагърбили да защитават нашия живот и каза, че каузата на човещината не е само на роднините на Стоян, а на цялото общество. Стоян е готов да се изправи пред Праведния Съдия, който никога де гледа общественото положение, както по-голямата част от нашите съдии, каза още отец Йоан.

Ако за всяко убито дете бъде засадено дръвче, ще се получи гора от дръвчета, но ако всеки десети човек е Маги, няма да има дръвчета, кръстени на починали деца. каза с болка и благодарност майката на убития студент.

image

Двигателят на сдружение "Брезичка", Магдалена Данчева днес откри малка паметна плоча до кипариса, който бе засаден в поддържаната от сдружението градинка на 1 юни тази година в памет на Стоян.

image

Данчева разчупи питата и после направи и скромно дарение на роднините на убитото момче.

image

Утрешният мач между ОФК Сливен и Левски ще започне с минута мълчание по трагичния повод, а ние ще бъдем на трибуните, защото така ни завеща Стоян в студ и пек да подкрепяме отбора.

 

Стоян Балтов бе зверски убит от ударите на свои връстници на 5 декември миналата година пред столичната дискотека "Амнезия" в Студентския град. По идея на брата на Стоян - Борислав Балтов през февруари бе учредена фондация на името на студента. Борислав и близките му развиват благотворителна дейност в полза на образованието, здравеопазването и спорта за деца и хора в неравностойно положение.


 


Тагове:   Сливен,   стоян,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1701257
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930