Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 14:48 - Едно мнение за военните музиканти
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 14207 Коментари: 42 Гласове:
1

Последна промяна: 08.09.2010 14:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Заради заплахите и псувните, които получих в един от коментарите в публикацията Военен оркестър бърка химна за втори път за месец /съжалявам, че го изтрих вместо да проведа разследване/, публикувам още едно мнение по темата от сайта Сливенинфо:

 

ЗА МУЗИКАНТИТЕ С ЧЕРВЕНИ БАРЕТИ
 

 

image 07.09.2010 / 10:13

Още не мога да повярвам. Музиканти с пагони да объркат химна на България! За втори път в рамките на броени дни гарнизонният духов оркестър на Сливен сътвори публичен фал. Музикантите изсвириха химна на република България с грешки.

Вторият гаф стана вчера, по време на честването на 125-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Пред паметника на Седми конен полк "Орлето" в Сливен химнът прозвуча със странни извивки, както по време на честването на 107-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание на Петрова нива на 21 август.

Преди 20 години в Сливен имаше щаб на една от трите български армии. Имаше и гарнизонен духов оркестър, без чието участие не минаваше нито едно публично мероприятие...

В края на 90-те години армията изчезна. Замени я корпус, чийто щаб отново бе в Сливен. Гарнизонният духов оркестър остана...

После премахнаха и корпуса. Дойде командване-Изток с щаб в града под сините камъни. Изчезнаха почти всички поделения, чийто брой някога се отчиташе с десетици. Оркестърът обаче отново остана...

Днес в Сливен има само бригада, която се трансформира в Център за обучение на танкисти. Но военния духов оркестър пак остана. Даже облякоха музикантите с маскировъчни дрехи и ...червени барети.

Тези симпатични момчета са сержанти и старшини от армията. И получават заплати на сержанти и старшини. Те така не се научиха да маршируват, но защо му е на истинския музикант маршировка?! Пък бил той е военен. Момчетата си имат диригент, чийто пагон е офицерски. Както и заплатата му. А върху пагонът по призумция тежи огромната отговорност на офицерската чест....

Май е време оркестрантите с пагони да осъзнаят в какъв свят живеят. И да разберат, че армията ни прави истинско чудо, щом в кризата издържа гарнизонен оркестър в град, където военните са на изчезване. У нас вече има гарнизони с повече бойци, но без свои оркестри. На всичко отгоре музикантите с червени барети получават в пъти повече от своите колеги от общинския симфоничен оркестър, който също се издържа от българския данъкоплатец. И чиито музиканти са възпитаници на консерваторията...

Редно червените барети, които си изкарват хляба с духова музика, да си пропомнят максимата- “Повече труд в тренировките- по-малко кръв в боя”. Която перефразирана за нашите условия означава повече репетиции във военния клуб- по-малко гафове на официални церемонии. Иначе скоро Сливен може остане без гарнизонен духов оркестър. Ще бъде жалко за града. И за момчетата. Които ще трябва да си вадят хляба на свободния пазар. А там червените барети не са предимство.

Георги Мангинов



Тагове:   музиканти,   мнение,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. armorica - Наистина парадоксално
08.09.2010 15:04
Това, че сливенските военни музиканти са се спасили от "гилотината" в армията, наистина не оправдава немарливостта в изпълнението на преките им професионални задължения - тоест да свирят вярно. И може би ако над главите им надвисне облакът на съкращенията, ще обърнат повече внимание на нотите. Но защо да се стига до такова положение, за да упражняваш професията си както трябва?...
цитирай
2. анонимен - До г-н Мангинов
08.09.2010 15:46
Здравей,Гоше аз съм един твой приятел от оркестъра,искам да те питам Ти беше ли на церемонията,защото аз не те видях и как така коментираш изпълнението на ВДО,след като познанията ти по музика се базират на това,което си научил в часовете по пеене до седми клас???
цитирай
3. анонимен - До г-н Мангинов
08.09.2010 16:13
Гоше,ако не се сещаш кой съм,ще ти подскажа,това съм аз Иван.Не мога да повярвам,че си написал всички тези неща за военните при положение,че иТи си израснал с парите от БА,а дали ще има гарнизонен духов оркестър,мисля,че друг го решава,пък и на "свободния пазар",както го наричаш също е за хора,никой не е вечен,а някой беше казал:"по добре да си на хората в устата,отколкото в краката",достатъчно си интелигентен за да ме разбереш ......
цитирай
4. анонимен - Нефърфорий
08.09.2010 17:08
Ало бременните музиканти. Видях ви как марашарувате. При команда "Наляво" половената тръгнаха наляво, другата половина надясно. Жалка картина, трагедия. Най-ме е яд, че ми ядете от заплатата, както и от заплатите на оплюваните от вас журналисти, независимо дали са харни или не. Но историята показва, че когато един журналист бива оплюван, то плюнката е плюещия. "Нещо като - Крадеца вика: - Дръжте крадеца!"
цитирай
5. анонимен - И още нещо от Нефърфорий
08.09.2010 17:11
Драги Иван! Как така знаете нотите, а не можете да пишете грамотно? Писанията ви са пълни с грешки.
цитирай
6. анонимен - до Нефърфорий
08.09.2010 20:26
не можах да видя обаче в коя "ПОЛОВЕНА" има грешки....ха,ха!!!!
цитирай
7. анонимен - нафърфорий
08.09.2010 21:34
И как"МАРАШАРУВАМЕ ПОЛОВЕНАТА"?А дали ядем твоята заплата се решава в София.всички плащаме данъци за да има хубави пътища-особенно до стария спортен магазин и не на последно място-за обшинския ни футболен отбор.А ти си тръгнал да защитаваш нечия кауза или като в приказката за магарето на свабата-реве, да се знае,че е магаре.Да не говорим,че журналистиката стана професия на която не търсят никаква отговорност и доста се замогнаха.Другите подобни са в църквите-Ника ти ме кара да си мисля,че и ти пърдиш в същото гърне-кретен такъв.Гледай си в собствената паница или се занимавай с неща,които са ИСТИНА!
цитирай
8. анонимен - До създателите на това дяловсло дело
08.09.2010 22:39
Мочета млади , гледайте си работата както и момчетата си гледат тяхната . Неграмотни сте - то се вижда и по писането ви на коментарите , ама сте и тъпаци малоумни лъсна това пред всички . С това ли намерихте да се захванете ????
Вижте ни градът на какво е заприличал само - като бойно поле е навсякъде - дупки и само дупки . Напишете нещо за кмета и управлението му , че тогава да го ядете големият ...... не се занимавайте с ведостоверна информация , гледайте да сте си живи и здрави ...... само това ще си кажа !
цитирай
9. анонимен - И като поправяш грешиш, приятелю!
09.09.2010 08:54
Ние не искаме да ви обиждаме. Това е критика. За разлика от нас, вие обидихте нас, поради което коментарите ви се трият. Не прави чест на войник да бълва такива слова. Срамът си остава за нас. Останете със здраве.
цитирай
10. анонимен - ЗА МУЗИКАНТИТЕ С ЧЕРВЕНИ БАРЕТИ
09.09.2010 10:03
Пише се прЕзУмПция, приятелю.
цитирай
11. анонимен - Да ги закриват всички военни. Айде ...
09.09.2010 13:38
Да ги закриват всички военни. Айде на свободния пазар и който за каквото е учил - пазач, продавач и т.н.
цитирай
12. анонимен - До боклука 11 и до продажника Мънгинов
09.09.2010 18:11
Ей лайнари, и двамата явно не сте се реализирали там, за където сте учили (ако изобщо имате акъл за нещо, различно от това да плюете и да клеветите). Язък, че в БГ няма съд, да ви постави на мястото ви. А нещастника Мънгинов да не забравя, че е общински съветник и взема пари да защитава интересите на тези, които са го избрзли (а голяма част от заплатата му в Сливен идва именно от данъците на военните) , а не да лиже гъза на Лечков и компания, които крадат за световно. Вярно, че темата за армията е вървежна, но да пишеш простотии, които са меко казано неверни за национална институция, в която си работил, но най-вероятно те е изхвърлила поради некадърност, си е живо помиярство. Да види гредата в своите очи, а не треската в очите на другите.
цитирай
13. анонимен - 12 пак обижда от злоба и безсилие.
09.09.2010 20:09
И не спря да пишеш с грешки! Драги ми приятелю, живееш в България, а не в "БГ". Точно ти си този, който трябва да демонстрира уважение към името на Родината. Срам!!! Кой е за съд сега? Още със първите си думи си за съд. "Да види гредата в своите очи, а не треската в очите на другите." - това е явно признание за "ТРЕСКАТА", която дялнахте.
цитирай
14. анонимен - Излишни са. . . . както всичките ни ...
09.09.2010 20:48
Излишни са....както всичките ни военни...грешни пари получават...готованци,ако трябва с нещо мъжко да си изкарват хляба ще умрат от глад...ДА ГИ МАХАТ ВСИЧКИ ...
цитирай
15. анонимен - до недоносчето 13 и анонимния 14
09.09.2010 21:22
Не знам кой (коя) си и не ме интересува. Дали злобея или не, знам само аз, ти предполагаш. И да не забравя - такива "приятели" като теб просто нямам и никога няма да имам. Ще ти кажа само, че си на светлинни години от истината. Или си прекалено млад, или твърде рано са промили мозъка ти (поправка - това, с което пазиш равновесие). И не забравяй, че има сила, или Видовден, ако ти е по-удобно, която ще ти покаже скоро колко си заблуден.
П.П. А уважението си към Родината съм го доказал където трябва, но ти си прекалено ниска топка, за да ти обяснявам повече. Пий си хапчето и бягай при мама да ти измие о......о дупе и да те сложи да спиш.

А до 14 - ти гей ли си или травестит, защото военните обичат курвите и имат пари да им платят, а такива нищожества като теб мачкат като хлебарки. Ела да получиш нещо мъжко в армията и тогава се обаждай от коневръза.
цитирай
16. анонимен - И пак обижда. То какво ли друго му остана?!
09.09.2010 23:21
Господине. С досегашните си коментари показахте единствено елементарната си култура. Уважението към Родината не се показва само на полигона, а навсякъде, дори и тук. Видовият ден е днес за Вас. Види се, доста се озорихте да бълвате блъвочи. А колкото до приятелите, чудно ми е как решихте, че искам да съм такъв със Вас. Прекалено сте плосък за да се занимавам повече с вас.
цитирай
17. анонимен - tezi proslovuti muzikanti
05.11.2010 22:20
te deistvitelno ne sa muzikanti a parodiq na muzikanti pove4eto ot tqh sa alkoholici no tova e druga tema
цитирай
18. анонимен - imwErgYIKQbNQ
25.05.2011 02:26
Hey, good to find someone who argees with me. GMTA.
цитирай
19. анонимен - iNdlUkCEzRhBUeRwH
25.05.2011 08:28
Now I feel sptiud. That's cleared it up for me
цитирай
20. анонимен - rKVzoCqcv
25.05.2011 14:42
5VNJbb <a href="http://dbdzwjfzdntm.com/">dbdzwjfzdntm</a>
цитирай
21. анонимен - cNZLlOKWnlwxQxW
25.05.2011 14:53
YouВ’re on top of the game. Thanks for shanrig.
цитирай
22. анонимен - rxlJiGCTbgWSBTQdY
25.05.2011 15:32
JJ10Dr <a href="http://rgboyghtnicq.com/">rgboyghtnicq</a>
цитирай
23. анонимен - OXgtBXiqKjZYef
25.05.2011 16:33
The forum is a brighter place tahnks to your posts. Thanks!
цитирай
24. анонимен - jEIzZyLKEfSM
25.05.2011 19:41
Td5uVw , [url=http://nvslssyswyrv.com/]nvslssyswyrv[/url], [link=http://ryxpvpkqziei.com/]ryxpvpkqziei[/link], http://reyjszyntqge.com/
цитирай
25. анонимен - qdRQjlpsf
25.05.2011 19:56
YouВ’ve got it in one. CouldnВ’t have put it betetr.
цитирай
26. анонимен - mkkVALVSB
25.05.2011 21:38
I'm out of lgeaue here. Too much brain power on display!
цитирай
27. анонимен - wnyuoYQlsthqiGS
26.05.2011 13:24
TIxoUK <a href="http://lgbvghndaalk.com/">lgbvghndaalk</a>
цитирай
28. анонимен - tehXkchyNfJLU
26.05.2011 14:17
Tkt7ge <a href="http://xmyawhqgacal.com/">xmyawhqgacal</a>
цитирай
29. анонимен - SCCHVMldB
26.05.2011 18:17
ItvrH8 , [url=http://dbjkezdelxac.com/]dbjkezdelxac[/url], [link=http://snlwexcrewiv.com/]snlwexcrewiv[/link], http://nbglxldqtaoe.com/
цитирай
30. анонимен - mOmimXiMjmhgepkJKR
26.05.2011 18:50
3a6Y3E , [url=http://ehelhhqeoodx.com/]ehelhhqeoodx[/url], [link=http://iqtxaufwdcov.com/]iqtxaufwdcov[/link], http://rflkayxrqizc.com/
цитирай
31. анонимен - iYbQmLhUVVj
26.05.2011 19:04
LBPJ6A , [url=http://lgaerryepefr.com/]lgaerryepefr[/url], [link=http://keozwsevjwlr.com/]keozwsevjwlr[/link], http://qsmvctqwxvpk.com/
цитирай
32. анонимен - xjFdJSYeRpajmJMu
26.05.2011 19:41
73NprH , [url=http://vnkufqgefktb.com/]vnkufqgefktb[/url], [link=http://ncbihjwudexw.com/]ncbihjwudexw[/link], http://hhzbebrdhzwb.com/
цитирай
33. анонимен - zGbxKkdVr
28.05.2011 16:34
39ZOsI <a href="http://rmuirtucpgzb.com/">rmuirtucpgzb</a>
цитирай
34. анонимен - CNLNELVi
28.05.2011 17:43
I8v92w <a href="http://yvydlavowslr.com/">yvydlavowslr</a>
цитирай
35. анонимен - iufEPxIAxfzu
28.05.2011 19:08
vro24s <a href="http://zmjtontgtdgb.com/">zmjtontgtdgb</a>
цитирай
36. анонимен - CSDegVUMz
28.05.2011 19:19
l3Dc53 <a href="http://qoqfuvgzlovm.com/">qoqfuvgzlovm</a>
цитирай
37. анонимен - LMBOsPvsN
31.05.2011 19:18
wZvHZI , [url=http://cwwxcnpdunqz.com/]cwwxcnpdunqz[/url], [link=http://mvhyidbankjm.com/]mvhyidbankjm[/link], http://uzxpomhhrypv.com/
цитирай
38. анонимен - CYOHmXjVLJdEp
31.05.2011 19:21
TC0XRg , [url=http://osfpwmnilwpy.com/]osfpwmnilwpy[/url], [link=http://qgxxprskzztr.com/]qgxxprskzztr[/link], http://jhcsrsdhlvgu.com/
цитирай
39. анонимен - sOMrOwblRS
31.05.2011 19:28
p2DD3o , [url=http://skveqidhgzmq.com/]skveqidhgzmq[/url], [link=http://hjpfgbqhzfzy.com/]hjpfgbqhzfzy[/link], http://ltdyzquqqtsl.com/
цитирай
40. анонимен - FCcLQNoFopazSbmUF
01.06.2011 12:38
qQGJKP , [url=http://gbpnmwevbdbu.com/]gbpnmwevbdbu[/url], [link=http://semkihwuiktn.com/]semkihwuiktn[/link], http://ejstpavtlwwz.com/
цитирай
41. анонимен - YXNOrMEXhImKwAJRMrV
01.06.2011 12:47
kymzCR , [url=http://cuybjfgyimyw.com/]cuybjfgyimyw[/url], [link=http://wjzuqekxkuik.com/]wjzuqekxkuik[/link], http://rxhfxtuofdtr.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1699224
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930