Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 15:04 - Изключване на мобилния телефон като протест срещу безконтролните СРС
Автор: dodoiv Категория: Новини   
Прочетен: 1348 Коментари: 2 Гласове:
1



Група, която призовава хората да си изключат мобилните телефони като протест срещу безконтролното подслушване на мобилните комуникации
image 
се появи в социалната мрежа Фейсбук. Това е груба намеса в личният живот, както и в неприкосновеността на кореспонденцията освен в случаите определени със закон, каза в интервю за Дарик създателят на групата Атанас Митев.

„Както се казва в една библейска мъдрост – „пътят към адът е постлан с добри намерения”. Това подслушване е доста разтегливо понятие.  Обикновено се визира националната сигурност и превенция на престъпността, но едно хубаво намерение е изродено до политически рекет и шантаж. Какво значение има дали ще се докажат съмненията за корупция или  престъпна дейност тук целта е друга. Целта е да се намали обществената подкрепа за дадена личност или партия която представлява чрез спекулативни материали и недоказани твърдения на базата лични разговори”, каза още Митев.

Според него подслушването може да има и за цел да се знаят навиците, приятелският кръг и отношенията между личностите с цел влияние и натиск за постигане на определена икономическа или политическа цел.

Или с финансови и пазарни механизми се постигат определени поставени цели, а какво по хубаво ако знаеш пикантни неща за противника или конкурента. Това важи със същата сила и за политическите механизми на натиск.

Митев смята още, че скандалите със СРС-тата вкарват хората в състояние, подобно на параноята, вследствие на страха, че могат да бъдат подслушвани.

Политиката е трудно да се отдели от икономиката. Т.е. с финансови и пазарни механизми се постигат определени поставени цели, а какво по хубаво ако знаеш пикантни неща за противника или конкурента. Това важи със същата сила и за политическите механизми на натиск.

В ерата на информационните и компютърни технологии подслушването става все по-лесно достъпно за по-широк кръг от хора. Държавата и мобилните компании трябва да впрегнат усилия да се намали безконтролното подслушване и записване на частни разговори. Да не се допуска тяхното използване за политически и икономически шантаж.

Когато подслушването е с оглед на пресичане на престъпността и националната сигурност тези записани разговори да се използват само и единствено в съдебната зала за целта, а да не се огласят публично кой какво казал и какво е рекъл. Това прилича на ваденето на мръсното бельо на хората.

Хората могат да изразят своят протест ефективно като спрат да говорят поне за ден или седмица или поне час от мобилният телефон. Така компаниите могат да се замислят колко за тях са важни клиентите и да не се гледа на тях само като източници на печалба.

 Какво ще стане ако хората се откажат от тази технологична придобивка –мобилните телефони?

В социалната мрежа има и друга група, която обявява 28 февруари за Ден без мобилни разговори, като целта е да се покаже на мобилните оператори, че хората са техни клиенти и те зависят от тях.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Безконтролното подслушване на мобилните комуникации
21.02.2011 16:15
И все пак трябва да има организация, която да защитава обикновения човек, а не да се възмущаваме на еди кой си политик бил подслушван, той тогава крие нещо крои далавери за своя сметка на гърба на обикновения човек. защо не се замислим на това аз нямам нищо против да ме подслушват не вреда на никой, че говоря житейски неща по телефона, а не да върша мръсни далавери Защо политиците ги е страх от подслушване??? Мен не ме е страх от това, който се страхува, тогава е враг на народа. Защо мислим все за политиците какво им е на тях играят си с милярди и за нас не им пука, че блъскаш като идиот, чужденците те използват като роб в собствената ти страна и те изстискват като лимон и се прибираш като мъртъв едвам дишаш от преумора ,физическа и псехическа, това политикът интересува ли го питам аз? Едва ли, гледа някак да си завърти милиардите и да духне на някъде...,а ние все същото...Роби в собствената си страна.Защо! Защо! Защо!
цитирай
2. анонимен - Цецко СеРеСерков
21.02.2011 17:05
Ей тихо ве, по-тихо!!! Продънихте ми слушалките!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1699108
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930