Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 15:48 - Сливен се върна във феодализма
Автор: dodoiv Категория: Регионални   
Прочетен: 2336 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.05.2011 18:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако някой неотдавна само беше споменал, че възрожденски Сливен ще се върне във феодализма, щяха да го вземат за еретик. Наченки за това се наблюдаваха и при предишни управления, но последните два мандата на Лечков наистина го върнаха в ранните години на Ислямие.
image
колаж: Данаил Христов
Футболистът от Воденичане се държи като феодален турски бег и ругае на ляво и надясно прокурори, журналисти, опоненти и всеки който не му играе по свирката, пазарува общински съветници и сам казва, че не се спира пред нищо, за да стане на неговата.

8 годишното управление прогони окончателно всякакъв инвеститорски интерес. Не се случи карго – терминал на летището и фабрика за преработка на праскови с насаждения, към които имаше френски интерес. Язаки отиде в Ямбол а въпреки бойковите целувки по темето на плешивия халф на футболния терен пистата за Формула 1 си остана мираж. Хора на бизнеса споделиха пред „Патриот”, че са посрещани в кметския кабинет с дежурната фраза: „плащаш – получаваш”. След като чакъления бизнес на Йосковците, казват нещо позакъсал още преди размазващата катастрофа в София, при Лечков отишли предприемачи и го „убедили” да им предостави списъка от фирми, които осигуряват инертни материали. Точно за незаконното им добиване в района на Сливен има глоби от Басейнова дирекция и поредно дело. Така Сливен е на челно място не само по износа на проститутки в страната, но и по фалирали дребни фирми.

Най-страшното е, че в Сливен има отказ от правосъдие и всички съдии в Окръжен съд си дадоха отводи вече по две дела срещу кмета. Въпреки законовите доводи това прилича на дезертьорство, защото защо тогава има съдебни райони и се получават високи държавни заплати?

Преди 10 месеца, още преди съдът да се е произнесъл за мярката на Лечков, министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов хвърли в Сливен матрата: „Вече отшумява негативната енергия, която бе изливана върху кмета на Сливен Йордан Лечков”. Това окончателно затвърди мнението за чадъра върху Лечков и извиква съмнения за това, че ако той си отвори устата може да докара големи беди за управлението на ГЕРБ. Повече от година в Сливен не се назначава окръжен прокурор след внезапната кончина на 3 март на Пейчо Хитов.

Говори се за фиктивни проверки от Сметна палата и други одити, които после се размахват от администрацията като козове за прозрачно, изрядно и законно управление. Това особено се засили след като ГЕРБ успешно направи поредния кадрил в редица държавни служби и агенции. Там хората се използват и хвърлят като носни кърпи, така се случи и с шефката на НОИ, въпреки че преди това влезе в ГЕРБ „по желание”.

Лечков не допуска в Сливен бизнес, върху който предварително не е турил ръка чрез дежурните си подставени лица и фирми. Сливенският кмет най-много обича да затваря кръга – като например близкото нему дружество придоби газовото предприятие след убийството на кюстендилския бизнесмен Александър Тасев и веднага се направи газификацията на училища и детски градини. Всички държавни и общински мероприятия и семинари минават през хранилката на хотелите, които по документ се водят на сестра му. Лечков стигна дотам да се приравни с ромските гета и дори не плаща водата в хотел Спортпалас, а новият директор на ОД на МВР публично призна и че ОФК Сливен дължи на полицията пари за охраната на мачовете, като през 2008 г. Общинският съвет постави рекорд и отпусна близо милион субсидия на футболния клуб.

Кметът стана опасен и в национален мащаб за усвояването на еврофондовете след като провали проекта за водния цикъл, скара се с изпълнителя – доскорошния му партньор Радостин Русев и сега върви арбитражна процедура, която може да натовари допълнително с дългове следващото местно управление. Оттук нататък Европа ще гледа под лупа всеки сливенски проект. Комисия показа многократно завишени цени на редица строителни общински обекти, включително и такива по първия общински заем, чието разходване се размина с целевата обосновка. Сегашните дългове казват възлизали на 80 милиона.

Лечков ще остане в историята и с поголовната сеч върху хиляди здрави дървета и застрояването на поддържани градинки и зелени площи. Ще остане и с развенчания мит за уменията му на футболен мениджър и управленец. На сливналии им остава надеждата да го изметат на изборите и дори мечтата той да имигрира със заделеното. Така Лечков остана знакова фигура за ГЕРБ, но с обратен знак за това управление.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1698982
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930