Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 14:17 - Съд постави Лечков над закона
Автор: dodoiv Категория: Политика   
Прочетен: 2074 Коментари: 0 Гласове:
0



ДЕКЛАРАЦИЯ

 

от местната организация на ВМРО – НИЕ Сливен, кандидата за кмет Доброслав Иванов и жалбоподателите Живко Желев Бъчваров и Иван Димитров Иванов

 

Административният съд в Сливен постави кмета Лечков над закона.
image

Така тълуваме днешното решение насъда, който отхвърли жалбата на Живко Желев Бъчваров и Иван Димитров Иванов срещу решението на кмета да забрани протеста ни в неделя на главния път Бургас – София. Първо кметът не бе облякъл в правна форма своята забрана, беше я заявил в писмо до нас и до полицията, като беше написал не забранявам, а не съм съгласен, сякаш с нашето уведомление за протеста сме го канили на сватба. Второ нашето уведомление бе подадено в срок, както до кмета, така и до ОДМВР, Агенция “Пътна инфраструктура” и областнияуправител, от друга страна кметът не излезе с административен акт в законовия срок от 24 часа, а юристът на общината, каза, че отсъствал в деня на подаването на уведомлението – петък без да представи писмен докумен – нито за отпуск, нито болничен, нито командировка.

Трето юристът на общината заяви в съдебна зала, че одминистрацията е провела консултации с ВМРО – НИЕ за евентуално провеждане на протеста на друго място, което не отговаря на истината.

Четвърто прокурорът, който присъстваше на заседанието не намери в закона основания за забрана на протеста.

Пето по никакъв начин не сме създалиоснования съмнения за нарушаване на обществения ред и правото на придвижване, защото трафикът спокойно може да премине през град Сливен.

Шесто смятаме, че съдът наруши нашето конституционно право на протест и за това негово действие ще информираме Висшия съдебен съвет.

Накрая припомнихме, че Лечков лично затвори същия  път в ръйона на квартал “Речица” в края на предишния си мандат, за да демонстрипа гражданска подкрепа, за искан от него кредит.

В заключение заявяваме, че след провеждане на консултации с партиите, които заявиха, че се включат в протеста – Съюз за Сливен, АТАКА, членове на БСП, други партии  и граждански сдружения, и полицията ще проведем протеста под каквато и да е форма.

 

11. 08. 2011 г.

Сливен




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dodoiv
Категория: Политика
Прочетен: 1699090
Постинги: 610
Коментари: 1598
Гласове: 991
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930